Diari Més

Benestar

Entra en funcionament el nou Centre d'Alzheimer Rosa Maria Vivar de Reus

Actualment ofereix servei a fins a 120 persones

Alguns usuaris fan servir la zona de gimnàs.

Entra en funcionament el nou Centre d'Alzheimer Rosa Maria Vivar de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 20 de desembre, el nou Centre terapèutic d’estimulació cognitiva per a l’Alzheimer i la Unitat de la memòria de la Fundación Rosa Maria Vivar van iniciar la seva activitat amb el trasllat dels usuaris que s’ubicaven al centre de la carretera de Castellvell de Reus. Així, a principis de gener ja hi van poder iniciar les teràpies els nous usuaris que esperaven la posada en marxa de l’equipament amb noves places.

La directora del centre, Maria Jesús Lerín, explica que «l’equip de professionals vam dissenyar un pla d’adaptació progressiu al nou espai. D’aquesta forma, vam començar pels usuaris habituals i, després de festes, es van incorporar els nous usuaris». «Els usuaris s’han adaptat de manera immediata al nou centre, gaudint del programa d’estimulació cognitiva amb una actitud molt positiva», afegeix.

El centre «és un espai únic fruit de la seva estructura íntegrament de fusta, grans finestrals i jardins, que proporcionen un ambient càlid, lluminós i acollidor on els usuaris es beneficien de les bondats del clima i el contacte amb la natura». El projecte en la seva totalitat resulta pioner a l’Estat. Es tracta, en detall, d’un edifici avantguardista de 1.070 mestres quadrats construïts en planta i 3.500 metres quadrats de zona enjardinada. Actualment, ofereix servei a unes 120 persones i té disponibilitat de places per a nous usuaris.

Un espai pioner

La Presidenta de la Fundación Rosa Maria Vivar, Margarita Oliva, comenta que «l’objectiu de la fundació era proporcionar al territori, al llarg de l’any 2019, un centre excel·lent per a la realització de teràpies d’estimulació cognitiva per a l’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius, i ens sentim molt orgullosos d’haver assolit el repte». «Vam iniciar els primers moviments de terres el passat febrer i vam ser capaços de posar en marxa el centre el mes de desembre, i ara es troba plenament operatiu», conclou.

Els serveis que s’ofereixen al centre diürn i la Unitat de la memòria segueixen un programa d’estimulació propi, fruit de l’expertesa en el treball de la memòria dels professionals, amb l’objectiu de potenciar les capacitats de les persones en totes les vessants –cognitiva, emocional, funcional, física i social– i amb la finalitat d’incidir significativament en la millora de la qualitat de vida de les persones i dels seus familiars cuidadors. Les teràpies no farmacològiques treballen totes les àrees de manera integral a través de la psicoestimulació cognitiva, teràpia ocupacional, fisioteràpia, musicoteràpia, tallers de cuina, teràpia amb gossos i teràpia exterior al jardí, entre d’altres. Al centre també es realitza un treball específic al gimnàs i a la sala snoezelen. Per un altre costat, la Unitat de la memòria és un espai independent dins del centre i compta amb un programa d’entrenament de la memòria que va dirigit a persones que sense presentar cap alteració vulguin potenciar les seves capacitats cognitives i l’agilitat mental en la vida diària.

tracking