Diari Més

Via Pública

La CUP insta el govern a desfer el concurs de la brossa i internalitzar-la

Amb la licitació recorreguda, urgeix a «comprar maquinària i iniciar un model com la divisió d’Aigües»

Marta Llorens i altres membres de la CUP van comparèixer ahir.

La CUP insta el govern a desfer el concurs de la brossa i internalitzar-laOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP demana al govern que abandoni el procés de licitació de la neteja viària i la recollida de la brossa, ara cautelarment suspès i que «podria allargar-se fins l’any 2021», i internalitzi el servei. La formació es posa «a disposició dels treballadors» de la contracta actual, en mans d’FCC, davant «la complicada situació que travessen, segons el mateix Comitè d’Empresa, amb només un 30% de les màquines en bon estat», i avança que «els donarem suport en les mobilitzacions, si decideixen fer-les».

La formació ha demanat per carta una reunió al president del Comitè d’Empresa d’FCC a Reus, Miguel Pérez, després que, tal com va avançar el Diari Més, les empreses Fomento Valencia Medioambiente i FCC Medio Ambiente recorreguessin els plecs de la licitació davant el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCCSP), que ha acordat la suspensió provisional del procés mentre analitza el fons dels recursos.

El vincle amb FCC per la prestació del servei de la neteja i la brossa acumula ja més de dos anys de pròrroga. En relació a FCC, Llorens apuntava ahir que «hem consultat a l’Ajuntament i ens asseguren que no és la mateixa que FCC Medio Ambiente. Aquesta segona, que ha presentat recurs contra els plecs, ens diuen que va ser una escissió d’FCC i té NIF diferent». La portaveu de la CUP detallava el contingut dels dos recursos: «Pel que sabem, un d’ells seria per una qüestió econòmica, el preu d’una sèrie d’indemnitzacions que, segons l’Ajuntament, no anirien a compte de la nova contractació» i «l’altre és una al·legació als mèrits, pel que fa als educadors mediambientals».

Una opció «econòmica i millor»

En aquests més de dos anys, «regalem 33 milions a FCC», afegia Llorens, que explicava que «el calendari ens fa predir pròrrogues fins al 2021». «En la comissió informativa, la regidora d’Hisenda ens va explicar que a l’últim trimestre del 2020 tindríem nova licitació», afegia, i deia que «la licitació suposa una compra de maquinària nova i, per tant, el servei normalitzat, no es duria a terme fins el juny del 2021». Per això, la CUP «emplacem al govern a aturar el procés de la nova licitació, que hi hagi una compra dels vehicles, ara ja, per part de l’Ajuntament i s’iniciï la internalització amb un sistema com el de la divisió d’Aigües». «Existeix un estudi que diu que és més econòmic i millor mediambientalment», recordava.

tracking