Diari Més

Societat

Els reusencs de fora vila demanen unitat per reclamar infraestructures

Fins a 20 personalitats participen a la IX trobada

Un instant de la reunió que va tenir lloc al Castell del Cambrer.

Els reusencs de fora vila demanen unitat per reclamar infraestructuresOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Castell del Cambrer va acollir ahir la IX Trobada de Reusencs de Fora Vila, iniciativa que es desplega un cop cada dos anys, coordinada per Antoni Pont, i que va aplegar 20 «persones de Reus que viuen fora de la ciutat i que ocupen espais de representació en l’àmbit empresarial, el cultural, l’econòmic o el polític per abordar temes de ciutat i formar, en definitiva, un lobby de pressió en alguns aspectes determinats».

Al desenllaç de la reunió, la qual va transcórrer íntegrament a porta tancada, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, explicava que «aquesta vegada, hem parlat de temes tan importants com les infraestructures, del tren, i els hi he demanat a tots ells que ens ajudin a tenir millors ferrocarrils, millors comunicacions perquè la ciutadania se’n pugui beneficiar. En aquests moments, hi ha un dèficit important». Tot plegat, concretava el batlle, «en el marc de l’àrea metropolitana de més de 500.000 habitants que formen Reus, Tarragona, Cambrils o Salou, on és necessari que hi hagi serveis adequats». Pellicer destacava que «tenim un Aeroport, però no ha de limitar-se a l’estiu amb xàrters sinó que ha de tenir vols interiors per a la població de l’entorn» i «necessitem una estació intermodal». En definitiva, deia, «hem demanat a les persones que viuen fora però que són de Reus que facin d’ambaixadors, i els hi hem explicat projectes de ciutat perquè els puguin transmetre». «Volem que el municipi pugui gaudir de la seva preparació, aprofitar la xarxa de reusencs al món», concloïa.

Punt de vista extern i intercanvi

Al seu torn, la regidora d’Urbanisme i Mobilitat de Reus, Marina Berasategui, recordava que «venim del pacte ferroviari del Camp» i concretava que «les figures que més es defensen són l’estació de Bellissens, a nivell de ciutat i, a nivell de territori, la intermodal». «En conclusió», afegia, «territorialment cal anar tots a una». «Hem de fer créixer aquest pacte i basar les demandes en l’usuari, justificar molt bé la reclamació de l’estació intermodal pels usuaris i pels serveis que aportaria i que ara mateix no estem rebent», finalitzava Berasategui. Antoni Pont, impulsor d’aquestes trobades, expressava que «vivim en una ciutat que es distingeix pel capità humà dels seus fills i, en el moment actual, per tenir una gran quantitat de personalitats desenvolupant tasques al món». I precisava que «reunir-los és positiu per la interacció: coneixen com es desenvolupa tot i aporten la visió externa i disponibilitat per posar-se al servei d’aquesta ciutat on és un luxe viure».

Els assistents a aquesta edició han estat: Misericòrdia Borras, Ignasi Buqueras, Gerard Correig, Francesc Cortadellas, Josep Maria Fontana, Joan Gené, Joan Giro, Antoni Giró, Enric Gispert, Ramon Gomis, Àlex Llevat, Miquel Llevat, Josep Maria Martí, Albert Masquef, Pedro Navarro, Heribert Padrol, Josep M. Pons, Eduard Prats, Misericòrdia Ramon, Anton Valero, Josep Francesc Valls i Josep Vila.

tracking