Diari Més

Medi Ambient

El passeig de la Boca de la Mina de Reus tindrà wifi i una app per recórrer rutes

L’espai usarà tecnologia de realitat augmentada

Recreació de l'aspecte que tindrà el passeig quan s'acabi l'obra.

El passeig de la Boca de la Mina de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tres tipus de rutes temàtiques amb què comptarà el passeig de la Boca de la Mina, un cop culmini la intervenció de recuperació en què ara es troba immers –les rutes de l’aigua, les esportives i la cultural–, es dotaran de continguts que resultaran accessibles via web i tindran una app mòbil adreçada a diferents públics «amb l’objectiu de divulgar la història i els valors d’aquest espai natural i cultural singular, desconegut per a la població no reusenca, i potenciar-ne l’ús i gaudi per part de la ciutadania».

L’Ajuntament ha tret a licitació pública, amb un pressupost de 115.563 euros IVA inclòs, l’elaboració d’aquests continguts i el subministrament d’una app. La durada del contracte serà d’un any. Tal com detalla el plec que regirà la contractació, «el passeig, addicionalment, estarà cobert amb tecnologia wifi gestionada per l’Ajuntament i, per tant, es podrà disposar de geoposicionament i difusió de continguts per xarxes d’alta capacitat per aquesta app». Al llarg de l’espai també hi ha prevista la col·locació d’11 panells informatius de diferents punts d’interès amb codis QR. El projecte del passeig compta ara amb un web, bocadelamina.reus.cat, «on es publicarà tot el contingut enllaçat en l’espai físic mitjançant els codis QR».

Pel que fa a les rutes de l’aigua i la cultural, tindran tres formats diferents: guiatge monitoritzat, itinerari autoguiat i ruta teatralitzada inclusiva. A la ruta cultural teatralitzada «es recrearà el personatge històric de la venedora d’anissos, el qual connecta amb l’època, entre els segles XIX i XX, on l’anada a la Boca de la Mina era una pràctica habitual entre els reusencs». Es farà servir, tant en les de l’aigua com la cultural, «tecnologia de realitat augmentada» a través d’imatges aèries i vistes interiors.

Les rutes esportives «es dissenyaran des de la regidoria d’esports» i oferiran vídeos i il·lustracions animades amb exercicis físics.

Les dades dels sistemes ‘smart’

L’app estarà disponible per a Android i iOs i haurà de poder compartir i enllaçar a Facebook i Twitter. El projecte detalla que «gràcies al wifi municipal que cobrirà el passeig de la Boca de la Mina, la xarxa haurà de poder ser utilitzada com a mètode automàtic d’audioguia a banda del sistema QR de cada punt d’informació» i que «dins del web bocadelamina.reus.cat s’inclouran notícies, agenda d’activitats i dades dels sistemes smart instal·lats com les zones wifi, webcams, dades meteorològiques i dades de l’entorn mediambiental entre les quals hi haurà la qualitat de l’aire, nivell sonor i consums energètics de l’enllumenat públic i d’aigua dels sistemes de rec». Les mateixes dades es podran consultar a l’app.

El projecte urbanístic de recuperació de la Boca de la Mina compta amb cofinançament dels fons FEDER i té un pressupost total de prop de 3,6 milions d’euros, part del qual assumeix l’Ajuntament de Reus.

tracking