Diari Més

Solidari

El magatzem del Banc dels Aliments, al 50% del personal necessari

L’entitat opera en quadre els dilluns, dimecres i divendres i fa una nova crida a voluntaris que s’incorporin per gestionar el gènere

Una imatge d'arxiu de les instal·lacions del carrer Escultor Rocamora.

Banc dels Aliments, seu Reus, carrer Escultor RocamoraOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona necessita «voluntaris per portar el magatzem els dilluns, dimecres i divendres» a la seva seu del carrer Escultor Rocamora de Reus. En aquest àmbit, els dies imparells de la setmana, l’entitat opera «amb 4 persones a la zona de picking i 2 en classificació», la qual cosa suposa «un 50% del personal que seria necessari, estem a la meitat».

Les persones que col·laboren en la distribució dels productes «ho fan, habitualment, en dies alterns», tal com detalla al Diari Més Glòria Alegre, vocal del Banc dels Aliments, que diu que «entenem que el voluntari no pot venir cada dia perquè fer-ho generaria una obligació similar a la d’una feina, i no es tracta d’això. Així que els demanem que es comprometin dos cops a la setmana, no seguits sinó intercalats, i és amb aquesta idea inicial que preparem els quadrants». «El divendres, com que està a prop del cap de setmana, és el dia que ens és més complicat trobar gent», precisa. Tenint en compte la situació de manca de mans al magatzem, des de l’entitat «realitzem una nova crida» per captar «persones que tinguin disponibilitat entre les 9 i les 13h. en dilluns, dimecres o divendres». El Banc ja havia demanat recentment, aquest estiu, voluntaris per continuar desenvolupant la seva tasca amb cert marge, «però ens van arribar moltes persones d’administració, on ja no tenim més lloc, mentre el que veritablement necessitem i ens falta són mossos de magatzem», afegeix Alegre.

Dia i hora de recollida

El voluntariat «té oscil·lacions, de manera que hi ha mesos que són més complicats que altres» i «el voluntari té una mitjana de vida a les entitats d’uns 5 anys. A partir d’aquí, sovint hi ha una renovació». Amb tot, «la nostra és una de les entitats on es queden més temps».

Recentment, el Banc dels Aliments ha reorganitzat el seu sistema de magatzem de tal manera que «ara tenim dia i hora perquè les entitats vinguin a recollir els seus productes i els lliurem d’una forma que és molt més esglaonada». «Preparem les comandes del dia següent i això agilitza moltíssim però comporta un esforç per deixar-ho tot enllestit», concreta Alegre, que valora que «així, al matí, es revisen les neveres, es preparen pel gènere que entra i es distribueix». «Cap a les 11 h., ja pràcticament totes les entitats que acudeixen a carregar ja s’han endut els productes i estan fora del Banc. I entre les 11 i les 13.30 h. es preparen les comandes de l’endemà», conclou.

El magatzem del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona a Reus aporta gènere a unes 140 entitats benèfiques que repercuteixen en prop de 21.000 persones al mes. Pel que fa als productes que menys abunden, la vocal de l’entitat concreta que «sempre demanem llet perquè, ni que sí que n’entra, es consumeix molt ràpid, marxa de seguida». També «oli, que costa que entri perquè és car», així com «productes infantils». El febrer resulta, pel que fa al gènere, una «època de tranquil·litat perquè venim del Gran Recapte i tenim els magatzems plens».

tracking