Diari Més

Servei

Les obres del polilleuger Cèlia Artiga quedaran enllestides en un mes

Les ventades del novembre van obligar la constructora a demanar 3 setmanes de pròrroga però les feines afronten el tram final

L'aspecte exterior dels treballs a l'edifici, que tindrà 2.245 metres quadrats amb una pista de 22x44.

Les obres del polilleuger Cèlia Artiga quedaran enllestides en un mesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de construcció del futur polilleuger de l’Escola Cèlia Artiga, el primer dels tres equipaments esportius –amb el polilleuger de l’Escola Joan Rebull i el pavelló del Molinet– que veurà la llum fruit de l’acord entre el govern i el PSC pel romanent del pressupost municipal del 2017, afronten el tram final i quedaran del tot enllestides en «aproximadament un mes», tal com concreten al Diari Més fonts de Voracys SL, empresa adjudicatària dels treballs amb 1.198.465 euros de pressupost.

La constructora, segons detallen fonts municipals, va haver de sol·licitar una pròrroga preventiva de tres setmanes en les obres per causes que no li són imputables, vinculades a les ventades que van produir-se a principis del passat mes de novembre i que van arrencar algunes de les plaques exteriors que en aquell moment s’estaven col·locant a les cobertes del polilleuger. En aquest sentit, des de Voracys expliquen que se’n van encarregar de noves i es van poder instal·lar sense que es donessin més inconvenients. Resten per fer, ara, actuacions vinculades als vestidors i a la col·locació del parquet, entre altres. Amb tot, el termini que va anunciar inicialment l’Ajuntament, i que programava la fi dels treballs entre gener i febrer, hauria de poder igualment mantenir-se.

Aquest nou equipament tindrà una superfície de fins a 2.245 metres quadrats amb una pista poliesportiva de 22x44 metres, apta per a la pràctica de les modalitats de sala, inclosos el patinatge i l’hoquei patins. A finals d’agost del 2019, l’Ajuntament va posar en marxa també, a través de Construccions Jaén Vallés SL i amb un pressupost d’1.210.321 euros, la intervenció per aixecar el pollileuger de l’Escola Joan Rebull, que disposa d’una planificació de 10 mesos i mig a partir de llavors i hauria de veure’s culminat cap al juliol d’aquest 2020. Les seves característiques seran molt similars a les del Cèlia Artiga, tot i que serà una mica més gran: 2.565 metres quadrats amb la mateixa pista poliesportiva de 22x44 metres.

L’ús dels polilleugers es repartirà en tres franges horàries: horari escolar per fer activitats del centre escolar o, puntualment, d’escoles properes; extraescolar de dilluns a divendres al migdia i en horari correlatiu a l’escolar a la tarda, i també per a competicions escolars els dissabtes al matí; i un horari social d’ús esportiu per a programes municipals, per a entitats esportives, veïnals i activitats d’esport per a tothom de dilluns a diumenge. Quan els de l’Escola Cèlia Artiga i la Joan Rebull obrin, se sumaran als que Rellsa ja té i que estan vinculats a l’Alberich i Casas i la Ciutat de Reus.

Problema al procés pel Molinet

També en l’àmbit d’equipaments esportius, Rellsa té ara damunt la taula la redacció del projecte del pavelló doble poliesportiu del Molinet, que va sortir a licitació al novembre amb un import màxim d’adjudicació de 65.340 i reservava 3,3 milions per les obres. La licitació, però, va paralitzar-se al desembre i ha reformulat plecs després que es detectessin errors en la ponderació i formulació d’alguns criteris. Un cop represa, està en fase d’obertura de sobres. L’altre gran projecte és la piscina municipal coberta, sobre la qual hi ha oberta una consulta preliminar de mercat que acabarà el 23 de març.

tracking