Diari Més

Judicial

El jutjat cita a la cúpula de Plataforma per Catalunya, el pròxim dia 20, acusada d'un delicte d'odi

L’advocat reusenc Hilal Tarkou, va denunciar 14 membres del partit per presumpte delicte d’odi

Tarkou, a l'entrada de l'edifici dels jutjats.

Hilal Tarkou, advocat, reus, associació Watani, vox,Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cúpula de Plataforma per Catalunya (PxC) ha estat citada elpròxim dia20 de gener als jutjats de Reus per recollir l'auto d'obertura del procés judicial de la denúncia de l'advocat reusencHilalTarkouper la propaganda electoral, decaràcterracista segons el denunciant, distribuïda per la formació durant la campanya de les municipals del 2011.

En l'escrit de l'acusació presentat per l'advocat reusencHilalTarkou, se sol·licita «la pena màxima per a cadascun dels 14 investigats» per un presumpte delicte d'odi. L'esmentada propaganda incloïa un xec simulat a nom d'una persona magrebina amb l'import de 4.000 euros. Al mateix, temps, en el seu revers es podia llegir que el Parlament havia repartit 4.000 milions entre els immigrants el 2009 i el 2010.HilalTarkouva denunciar 14 membres del partit i va demanar la pena màxima per a tots ells i un euro per cada vot aconseguit.

Diari Més ha pogut parlar ambHilalTarkouqui es mostra preocupat per l'escrit del fiscal, que no observa proves suficients iconsdieraque no existeix delicte d'odi en la campanya de 2011.Tarkouconsidera que aquest fet és perillós, ja que existeixen proves suficients per determinar que es tracta d'un fet delictiu d'incitació a l'odi i la violència contra les persones migrants.

Per la seva banda,PxCconsidera que aquesta propaganda no intentava discriminar, sinó racionalitzar els recursos públics i que estava encaminada només a informar a la ciutadania.

tracking