Diari Més

Trànsit

La Urbana proposa obrir abans al Pare Manyanet pel caos del trànsit

Aquesta és una de les opcions que el cos policial posa sobre la taula per evitar que els pares de l’escola aparquin als guals

Vehicles de pares estacionats impedint el pas dels cotxes dels veïns.

La Urbana proposa obrir abans al Pare Manyanet pel caos del trànsitOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la tornada a l’escola després de les vacances nadalenques, l’hora punta al carrer Pare Manyanet torna a provocar un «caos circulatori total» tal com denunciaven públicament l’Associació de Veïns Mas Vilanova a través d’un comunicat el passat mes de novembre. La Guàrdia Urbana, per la seva banda, estudia diverses opcions per resoldre la situació, com que l’escola obri abans per esglaonar l’arribada de pares i mares, o canviar la senyalització dels aparcaments perquè passi a ser en bateria i així donar cabuda a més vehicles.

El president de l’AVV, Valentín Rodriguez, detallava ahir al Diari Més que ja s’ha establert com a data el 31 de gener perquè es porti a terme l’assemblea amb els veïns del barri Mas Vilanova que havien demanat, mitjançant la qual es busca estudiar les accions a emprendre. En el seu moment, no es descartava «el tall puntual, sense avís, del carrer Pare Manyanet en hora punta». El veïnat es queixa dels «conductors incívics que no respecten els guals que hi ha, aparquen damunt de la vorera, a la rotonda, als passos de vianants i a qualsevol espai, per petit que sigui, on puguin deixar el cotxe» perquè «això ens comporta que tinguem problemes per poder sortir dels passatges, ja que els cotxes ens taponen les entrades i no respecten els guals».

El centre educatiu

Per la seva banda, des de l’escola Pare Manyanet, s’han enviat tres cops per carta peticions perquè els conductors que porten al centre als seus fills adoptin una actitud responsable i cívica i no aparquin allà on no estigui permès. A més, el director, Agustín Giménez, assegura que ja obre portes quinze minuts abans de l’hora d’obertura, les 9 h. Gimenez, però, no veu admissible «fer-ho una hora abans», com la Guàrdia Urbana en un primer moment li havia proposat.

Valentín Rodriguez explica que «nosaltres no volem cap enfrontament perquè som veïns i no desitgem arribar a perjudicar a pares i mares, ni arribar a l’extrem de fer un tall» però afegia que «sí que és cert que hi ha moments en els quals el carrer és un caos total i hi ha pares que no entenen que han de conviure», per tant, la mesura de portar a terme un tall puntual i sense avís, «no la descartem però no ens agradaria arribar a aquesta situació». Es troben doncs, a l’espera d’una resposta per reunir-se amb l’Ajuntament i parlar de possibles solucions.

L’Ajuntament

Fonts municipals asseguren que la Guàrdia Urbana està mantenint converses a diverses bandes i que és cert que s’han proposat diverses opcions per abordar la situació. Així doncs, des de la regidoria «s’està abordant el tema i en contacte amb les parts implicades per arribar a una situació de consens».

Al novembre, poques hores després que l’Associació de Veïns de Mas Vilanova denunciés de manera pública la situació, el seu president, Valentín Rodríguez, explicava que «m’he trobat el meu cotxe, que estava estacionat a l’avinguda Castellers, ratllat de punta a punta. No és la primera vegada». «Resulta molt gratificant treballar pels teus veïns, malgrat el preu que de vegades hem de pagar», valorava, i deia que «el pitjor no és pintar el cotxe de nou, sinó la sensació d’impotència. Una llàstima».

tracking