Diari Més

Mobilitat

Cues i malestar per l'avaria d'una màquina a l'àrea blava del Sant Joan

Usuaris estacionen en un solar obert a Urgències

L'avís que es va col·locar a la màquina espatllada.

parquímetre, Hospital Sant Joan ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’avaria d’un dels quatre parquímetres intel·ligents –dos a cada sortida de vianants– de què disposa l’àrea blava de l’Hospital Sant Joan va generar ahir a primera hora llargues cues d’usuaris que esperaven per introduir la seva matrícula i realitzar el pagament. Alguns van compartir el seu malestar a les xarxes, on explicaven que es trigava «15 minuts per poder pagar» i que hi havia gent que «marxen a l’hospital perquè no arriben a l’hora». Anteriorment, altres conductors s’havien queixat ja de l’acumulació de persones que «molts dies» es forma per accedir a les màquines.

La transformació en zona blava del terreny que abans funcionava com a aparcament incontrolat davant el Sant Joan, on es va començar a pagar aquest 9 de desembre, va generar protestes i rebuig a la ciutadania, bona part de la qual considera que no s’hauria de pagar per aparcar a l’Hospital perquè «és un lloc on no s’hi va per gust». El pas el va fer finalment l’Ajuntament per poder esquivar una demanda de la concessionària del pàrquing subterrani, que obligava a tancar el terreny en considerar que li generava pèrdues. Com a part de l’acord, l’Ajuntament es va comprometre a no habilitar aparcaments gratuïts en un radi de 500 metres durant un període de 15 anys.

Tot i que les opcions d’estacionament gratuït a tocar del centre sanitari resulten, ara, molt limitades, alguns usuaris no es resignen i han començat a trobar alternatives a la zona blava. Des de fa algunes setmanes, un solar pròxim a l’accés d’Urgències fa les funcions d’aparcament incontrolat. L’espai havia estat, fins un temps enrere, completament cobert per la vegetació, però l’estiu passat ja presentava una superfície només de terra tot i que llavors els vehicles no hi passaven, almenys, massivament. Està delimitat per una vorera amb prou alçada com perquè un turisme no pugui fer el salt però algú hi ha col·locat una renglera de pedres que salven el desnivell. Malgrat que, en els últims mesos, s’hi va instal·lar també una barrera tipus new jersey, aquesta deixa marge per entrar i sortir.

Més cotxes

Ahir, coincidint amb l’avaria de la màquina de la zona blava, el volum de vehicles estacionats a aquest solar, que s’està començant a popularitzar, era més alt que altres vegades.

La zona blava costa 50 cèntims l’hora i un màxim de 2 euros al dia. El pàrquing subterrani, un màxim diari de 4 euros. Aparcar sense pagar al Sant Joan ja no és possible, llevat de les alternatives que està obrint la picaresca, i per això n’hi ha que prefereixen estacionar al Tecnoparc. Això provoca, però, que algunes persones travessin a peu, entre el trànsit, els quatre carrils i la mitgera de l’avinguda de Bellissens. Partits polítics i també treballadors de l’Hospital han reclamat que es generi aquí un pas de vianants amb semàfor. El govern argumenta que el pas obligaria a construir una nova rotonda i que no s’ha fet fins al moment «per qüestions pressupostàries».

tracking