Diari Més

Patrimoni

La remodelació de la Boca de la Mina senyalitzarà 14 punts d'interès

S’instal·laran panells amb fotografies antigues del fons del CIMIR i codis QR per accedir amb el mòbil

Les obres, cofinançades amb fons FEDER, avancen de moment al passeig i al Parc de les Olors.

La remodelació de la Boca de la Mina senyalitzarà 14 punts d'interèsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de reforma de la Boca de la Mina inclourà la senyalització d’un total de 14 punts d’interès a través de la col·locació de fins a onze plafons. Cada panell contindrà el nom del lloc, una fotografia antiga –i anterior, per tant, a la remodelació– i un codi QR a través del qual serà possible accedir amb el telèfon mòbil a més informació sobre cada punt. Les fotografies sortiran del fons del Centre de la Imatge de Mas Iglesias (CIMIR). Els indicatius inclouran referències a diferents itineraris: Ruta de l’Aigua, Ruta Reus i Ruta Cultural. Tres colors distingiran si la ruta és per caminar, per córrer o per anar amb bicicleta i també el seu grau de dificultat.

Per tal d’acompanyar-ho tot plegat i donar difusió al projecte de remodelació d’aquest àmbit de la ciutat, al 2018 es va crear un logotip específic del passeig de la Boca de la Mina en tonalitats verdes, marrons, blaves i grogues i que representa aquesta zona de la ciutat. Els panells oferiran sempre un mapa del passeig on s’hi destacarà especialment tant la ubicació dels punts com la situació del mateix visitant. A més d’estar redactat originalment en català, el text explicatiu de cada punt es trobarà també traduït al castellà.

Més en concret, els espais que es marcaran amb aquesta senyalització són la font del Lleó, el barri Gaudí, Mas Carandell, l’Escola Mowgli, la bassa Nova, el barranc del Molí, els masos i els refugis antiaeris, el molí de la Vila i la xemeneia helicoidal, la bassa del bacallà, la Boca de la Mina i l’abastiment d’aigua de la ciutat, l’Institut Pere Mata i diferents trams del passeig que contindran informació general. Per exemple, el text que explica la font del Lleó detallarà que «aquest és el nom que rep en l’actualitat la font pel fet que l’aigua surt per la boca d’un cap de lleó de ceràmica. Antigament s’anomenava font dels Capellans, nom que s’ha conservat ara per al barranc que hi passa». La font del Lleó estarà integrada dins la Ruta de l’Aigua i la Ruta Cultural.

Nous fulletons i postals

La senyalització dels punts d’interès s’emmarca en una intervenció més àmplia de desenvolupament de la identitat visual corporativa i la producció d’originals del projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina que l’Ajuntament ha tret a licitació per 10.285 euros IVA inclòs. Aquesta contempla l’edició de cinc tríptics vinculats al passeig i amb informació diversa: genèric de la zona, Ruta de l’Aigua, Ruta Cultural, Parc de les Olors i Jardí Agrari. Alguns s’editaran en català i castellà i altres també es podran trobar en anglès i francès. En la mateixa línia, es confeccionarà una sèrie de 12 postals elaborades a partir de fotografies antigues amb una capsa per recollir-les. Tot plegat haurà d’estar enllestit abans del 31 d’octubre del 2020.

El projecte de recuperació de la Boca de la Mina compta amb cofinançament dels fons FEDER i té un pressupost total de prop de 3,6 milions d’euros, part del qual assumeix l’Ajuntament de Reus. Fins al moment, s’han adjudicat i avancen les obres corresponents al passeig i al Parc de les Olors. En el seu context es batejarà la plaça de davant de l’Escola Mowgli amb el nom d’Àngels Ollé.

tracking