Diari Més

Laboral

La CGT impugna el procés d'eleccions sindicals a Villablanca per «irregularitats»

Des del sindicat denuncien «l'eliminació de llocs de treball estructurals convertint-los en temporals»

Imatge del pavelló Marisel de Villablanca.

Marisel, Villablanca, ReusVillablanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les eleccions sindicals a l'empresa Villablanca Serveis Assistencials de Reus es vanhaver de reiniciar en dues ocasionsdesprés que la CGT impugnés el procés per «irregularitats en el cens electoral». El passat 19 d'octubre, l'empresa va lliurar als sindicats el cens laboral on es van detectar «irregularitats en l'antiguitat del personalamb contracte temporal». Aquest fet comportava que alguns d'ells no podien votar o presentar-se en candidatures electorals.

Arran de la denúncia, el laude arbitral vaordenara l'empresa elaborar un cens laboral «en el qual es computés com a treballadors amb antiguitat de més d'un any aquells que portaven encadenant contractes sense interrupció o amb interrupcions de curta durada durant més d'un any».

Novament, l'empresa va presentar el cens amb irregularitats, el qual va tornar a ser impugnat per la CGT. El nou àrbitre va tornar a donar la raó a la secció sindical alertant a l'empresa que «la no col·laboració material suposa una transgressió greu amb possibles sancions que van de 6000 a 187.000 euros».

Des de l'entitat creuen que l'empresa vol «entorpir el procés d'eleccions sindicals,no reconeixent que un bon nombre de treballadors temporalsestan en frau de llei i la seva situació real hauria de ser de personal fix en l'empresa». A més a més, denuncien l'eliminació de llocs de treball estructurals convertint-los exclusivament en temporals, amb condicions laborals i econòmiques totalment diferents».

tracking