Diari Més

Mobilitat

Usuaris del Sant Joan ocupen un nou solar per esquivar la zona blava

El terreny, proper a Urgències, té una ‘new jersey’ i vorera alta però hi ha marge perquè el cotxe passi

Part dels qui ahir estacionaven al lloc eren acompanyants que s'esperaven dins del mateix vehicle.

Usuaris del Sant Joan ocupen un nou solar per esquivar la zona blavaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La transformació dels terrenys de davant del Sant Joan en zona blava, un pas consumat a principis de desembre i que va significar la fi de les opcions d’estacionament gratuït a tocar del centre sanitari, ha portat els usuaris a posar-hi enginy per deixar el vehicle a l’Hospital sense haver de pagar una tarifa. Des de fa algunes setmanes, un solar pròxim a l’accés d’Urgències fa les funcions d’aparcament incontrolat. L’espai havia estat, fins un temps enrere, completament cobert de vegetació, però l’estiu passat ja presentava una superfície només de terra tot i que llavors els vehicles no hi passaven, almenys, massivament. Està delimitat per una vorera amb prou alçada com perquè un turisme no pugui fer el salt però algú hi ha col·locat una renglera de pedres que salven el desnivell. Malgrat que, en els últims mesos, s’hi va instal·lar també una barrera tipus new jersey, aquesta deixa marge per entrar i sortir.

Alguns dels usuaris que ahir al matí havien estacionat en aquest punt explicaven al Diari Més que «no és just que s’hagi de pagar per aparcar quan vas a l’Hospital perquè no és un lloc on algú hi vagi per gust sinó per necessitat, tot i que la tarifa sigui reduïda» i altres apuntaven que «com que era només per una cosa de cinc minuts, hem deixat el cotxe aquí perquè s’hi pot passar». Uns es preguntaven «si pot venir la grua i endur-se’ls» o «si la Guàrdia Urbana pot multar o no» als vehicles que es queden al solar i altres, davant aquesta possibilitat, preferien no deixar el cotxe sol o «anar de tant en tant fent una ullada». Tots coincidien, però, que «aparquem aquí perquè no costa diners» i que «abans, amb el solar gratuït que hi havia, era més senzill». En molts casos, els qui havien fet cap al terreny eren acompanyants de persones que acudien a fer-se alguna prova o a una visita i els mateixos conductors els esperaven a bord del vehicle. Un dels usuaris criticava que «a les màquines de la zona blava es formen cues».

Un pas per travessar Bellissens

Els terrenys que ara són zona blava els va tarifar l’Ajuntament per evitar una demanda de la concessionària del pàrquing subterrani. Com a part de l’acord, l’Ajuntament es va comprometre a no crear aparcaments gratuïts en un radi de 500 metres durant 15 anys. La zona blava costa 50 cèntims l’hora i un màxim de 2 euros al dia. El pàrquing subterrani, un màxim diari de 4 euros. Aparcar sense pagar al Sant Joan ja no és possible, llevat de les alternatives que està obrint la picaresca, i per això n’hi ha que prefereixen estacionar al Tecnoparc. Això provoca, però, que algunes persones travessin a peu, entre el trànsit, els quatre carrils i la mitgera de l’avinguda de Bellissens. Partits polítics i també treballadors de l’Hospital han reclamat que es generi aquí un pas de vianants amb semàfor. El govern argumenta que el pas obligaria a construir una nova rotonda i que no s’ha fet «per qüestions pressupostàries».

tracking