Diari Més

La cavalcada dels Reis d'Orient de Reus estrena una carrossa inspirada en el fons marí

L’objectiu és promoure el reciclatge i la sostenibilitat a la cercavila, que repartirà prop de 5.000 quilos de caramels elaborats sense gluten

Els Patges Reials ahir al jardí de la Casa Rull agafant les cartes dels infants.

Patges Reials, Reus, Casa RullGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El proper diumenge dia 5 de gener, Ses Majestats els Reis d’Orient aterraran a la ciutat. Ho faran amb prop de 5.000 quilos de caramels, que seran repartits en la cavalcada d’enguany. Aquesta començarà a les 19 h. al capdamunt del carrer Ample, encapçalada per l’estel, que la guiarà. Com a novetat, s’inclourà a la cercavila una nova carrossa inspirada en el fons del mar, amb l’objectiu de promoure el reciclatge i la sostenibilitat entre els més petits.

Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran abans de la cavalcada, a les 16.30h a la plaça d’Anton Borrell, on els infants reusencs els podran donar la benvinguda. La recepció tornarà a comptar amb la Banda Pare Manyanet. Tot seguit, a les 17:30 h., els Reis es desplaçaran fins a l’Hospital Sant Joan on aniran a visitar els nens que estiguin ingressats i també a tots els avis del centre sociosanitari.

5 tones de caramels

Els 5.000 quilos de dolços, (1.000 quilos menys que l’any passat), seran tous, hauran estat elaborats sense gluten i resultaran, per tant, aptes també per a celíacs. Tindran almenys cinc sabors diferents, tots ells de fruites, i es fabricaran amb colorants naturals. En anys anteriors, la Cavalcada ja oferia caramels amb característiques similars perquè ningú no hi hagi de renunciar.

Recorregut de la cavalcada

El trajecte de la cercavila, com és tradicional, s’iniciarà al carrer Ample, seguirà per la plaça de la Llibertat, l’avinguda Prat de la Riba, l’avinguda President Companys, el carrer de Sant Joan, la plaça Prim, el tomb de ravals, la plaça de Catalunya, el raval de Santa Anna, el carrer de Salvador Espriu i el carrer de l’Amargura. En arribar a la plaça del Pintor Fortuny, baixada pels carrers de Llovera i de Monterols fins a la plaça del Mercadal. A l’Ajuntament, Ses Majestats els Reis d’Orient sortiran al balcó per rebre les claus de la ciutat.

Recollida de cartes

Abans de l’arribada dels Reis, els infants tenen l’oportunitat d’entregar les seves cartes als Patges Reials, que estaran esperant-los al jardí de la Casa Rull avui de les 17 h. a les 20 h. i demà al matí, de les 11 h. a les 13 h. i a la tarda, des de les 17 h. fins a les 20 h. Els patges van arribar a la ciutat el passat dilluns dia 30 i van celebrar una cercavila pel centre de la ciutat, que es va repetir el matí de l’endemà, el dia 31, per recollir els desitjos dels més petits.

Baltasar i patges «de veritat»

Reus tornarà a tenir, aquest Nadal, un Baltasar «de veritat». L’entitat Casa Nostra Casa Vostra va recordar a principis de desembre, durant el rellançament de la campanya #BaltasarDeVeritat per prescindir de les cares embetumades en la Nit de Reis, que la ciutat ja va abandonar aquesta pràctica l’any passat i que ho va fer a través de la col·laboració activa de persones refugiades. En aquesta línia, s’ha arribat a un acord amb l’Associació de Senegalesos de Reus per tal que intervinguin en l’organització i en el desenvolupament d’aquest tradicional acte. Enguany, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat tornarà a estar present a la capital del Baix Camp en aquest tradicional acte col·laborant en la recerca de patges.

tracking