Diari Més

Tradició

Arriben els Patges Reials a Reus i s'instal·len a la Casa Rull

Una cercavila permetrà avui l’entrega de cartes

Dos patges a un dels carros ahir al Raval de Santa Anna.

Patges reials Reus, Nadal, ReisGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Patges Reials van arribar ahir a la ciutat de Reus, enviats pels Reis Mags d’Orient per «comprovar que estigui tot preparat» abans de la seva arribada, cada cop més pròxima. El regidor de Cultura, Daniel Recasens, els va donar la benvinguda al balcó de la Casa Rull, mentre una gran multitud de pares i nens, expectants, contemplaven els tres Patges Reials que els saludaven des de la balconada. Els patges van voler saber si els nens s’havien portat bé enguany, i un fort i uníson «sí» els va donar la resposta. Tot seguit, van baixar al carrer Sant Joan on els infants els esperaven per fer-se fotografies amb ells i entregar-los les seves cartes, dirigides als Reis Mags d’Orient. Després, en carros portats per cavalls, van fer el Tomb de Ravals entrant pel Raval de Jesús. Una petita orquestra acompanyava el recorregut tocant diverses nadales, mentre la ciutadania gaudia de la passejada. Un cop van arribar a la plaça de les Peixateries Velles, els Patges Reials van baixar dels carros per entrar a peu cap a la plaça del Pallol i acabar de recollir les cartes pel centre de la ciutat.

Cercavila dels Patges Reials

Els que no van fer ahir entrega dels seus desitjos per Ses Majestats, tenen una altra oportunitat avui, a la cercavila dels Patges Reials, que s’iniciarà a la Casa Rull i recorrerà el centre de la ciutat. A més, els pròxims dies 2, 3 i 4 de gener, els patges seran al jardí de la Casa Rull perquè els infants que encara no ho hagin fet, els puguin entregar les cartes.

L’Home dels Nassos

La plaça de la Llibertat rebrà a l’Home dels Nassos a les 10 h. Posteriorment se celebrarà una cercavila pel centre de la ciutat, visitant el Mercat Central i el Passeig Comercial El Pallol. A les 12 h. a la plaça del Mercadal, està prevista una salutació i llançada de caramels des del balcó de l’Ajuntament a càrrec de l’Home dels Nassos. L’esdeveniment l’organitza el Patronat Foc Nou i la Colla Gegantera de Reus.

Baltasar i patges «de veritat»

Reus tornarà a tenir, aquest Nadal, un Baltasar «de veritat». L’entitat Casa Nostra Casa Vostra va recordar a principis de desembre, durant el rellançament de la campanya #BaltasarDeVeritat per prescindir de les cares embetumades en la Nit de Reis, que la ciutat ja va abandonar aquesta pràctica l’any passat i que ho va fer a través de la col·laboració activa de persones refugiades. En aquesta línia, s’ha arribat a un acord amb l’Associació de Senegalesos de Reus per tal que intervinguin en l’organització i en el desenvolupament d’aquest tradicional acte. Enguany, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat tornarà a estar present a la capital del Baix Camp en aquest tradicional acte col·laborant en la recerca de patges.

tracking