Diari Més

Urbanisme

Surt a licitació l'eliminació de barreres als voltants del Sant Joan de Reus

La primera fase d’urbanització de la zona costarà prop de 140.000 euros

L'entorn de les instal·lacions de l'Hospital Sant Joan.

entorn, Hospital Sant Joan, ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera fase de les obres d’urbanització de l’entorn de l’Hospital Sant Joan han sortit a licitació pública amb un pressupost màxim de 139.980 euros, IVA inclòs, i la seva execució s’allargarà durant quatre mesos a partir de l’inici. El període de presentació d’ofertes finalitza el 22 de gener. Tal com va avançar el Diari Més, el projecte preveu un total de dues fases –que ascendirien a uns 300.000 euros– i consisteix en una «reordenació» de l’espai per fer-lo adaptat i més funcional.

La urbanització es materialitzarà, segons recull el projecte, «com a continuïtat de les actuacions de remodelació de les infraestructures municipals que, en els darrers anys, es duen a terme a la ciutat» i afectarà principalment dues vies: l’avinguda Doctor Josep Laporte i l’avinguda de la Universitat. En detall, es vol dotar l’espai «d’unes superfícies modernes, adaptades –en el sentit de l’eliminació de barreres arquitectòniques–, i amb materials d’alta qualitat, de manera que quedi garantida la seva durabilitat amb el pas del temps i, per últim, estèticament i funcionalment coherents amb les obres realitzades a l’entorn». La superfície total sobre la qual s’actuarà abasta fins a 5.944 metres quadrats, 3.135 dels quals s’abordaran en la primera fase i els altres 2.809, en la segona.

En l’actualitat, «l’avinguda Doctor Josep Laporte i la de la Universitat són vials que requereixen de millora d’ordenació urbanística i de més enjardinament», precisa el projecte. Les feines inclouran des de demolicions i arrencaments fins a moviment de terres, pavimentació, jardineria i reg.

tracking