Diari Més

Laboral

Part de l'antic hospital acollirà Recursos Humans de l'Ajuntament de Reus

Es destinen 127.000 euros a habilitar espais per reubicar el departament íntegre i també despatxos on s’allotjaran els grups sindicals municipals

Una imatge de la façana de l'edifici, al carrer Sant Joan.

Antic Hospital Sant Joan, Reus, Recursos Humans, AjuntamentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El trasllat d’una part dels serveis del CMQ no serà l’únic moviment que viurà, en els pròxims mesos, l’antic hospital. L’Ajuntament ha reservat uns 127.300 euros, IVA inclòs, per fer obres a l’edifici, on s’instal·larà «tot el departament de Recursos Humans, que actualment es troba dividit en dos espais diferents en dependències del palau municipal, cosa que dificultava la feina, i es mourà íntegre aquí», tal com explica al Diari Més el regidor de Recursos Humans, Daniel Rubio. Prop d’un «80 o 85% de l’import» anirà a aquest àmbit, mentre que també es dedicaran part dels fons a habilitar antigues habitacions de la segona planta i transforma-les en estances que acullin els grups sindicals dels treballadors de l’Ajuntament.

Sobre el primer apartat, Rubio precisa que «es farà una sala de formació per als empleats de l’Ajuntament, que ara no la teníem i que estarà molt ben adequada, i també un espai d’arxius i les noves dependències del departament de Recursos Humans, que estarà tot unit per fer-ho més fàcil».

Pel que fa al lloc per als grups sindicals, segons recull la documentació del projecte, la intenció és «solucionar una manca d’espai i de condicions de treball» dels representants de la plantilla municipal «mitjançant la reforma de dependències per aconseguir un despatx individual per a cada grup i una zona d’ús compartit on poder fer les trobades dels diferents equips amb unes mínimes condicions». Les obres ja han sortit a concurs, el període de presentació d’ofertes expira el 22 de gener i el termini d’execució és de tres mesos i 15 dies. En relació als despatxos per als sindicats, Rubio expressa que «es tracta d’un compromís que des de fa temps venim arrossegant però que, per dificultats de tirar endavant uns pressupostos, ha sigut impossible fins ara encabir la reorganització d’aquests espais. A la primera ocasió que s’ha pogut fer, però, hem desencallat aquest tema». La sala d’actes de l’antic hospital «també mirarem d’arranjar-la pròximament, no només per als representants sindicals sinó per a entitats, organitzacions o altres departaments de l’Ajuntament».

Enderrocs i adequació

La intervenció prevista afectarà uns 250 metres quadrats. Els espais destinats als grups sindicals tindran «lavabo, un armari per arxiu de la documentació i una zona comuna per fer reunions». El projecte en global contempla «l’enderroc de les parets de dues antigues habitacions de la zona comuna i el condicionament dels altres nous despatxos». En una visita prèvia realitzada es va poder constatar «la situació de les dependències i el seu grau de deixadesa» tot i que «el conjunt presenta un estat de conservació bo». Les feines abastaran enderrocs d’envans, repàs de paraments deteriorats i adequació de les instal·lacions a les noves activitats. L’acord rubricat per mantenir part dels serveis del CMQ a la Clínica Fàbregas deixaria igualment espai lliure a l’antic hospital, on es troba ara Benestar Social.

tracking