Diari Més

Loteria

La venda de números de La Grossa augmenta fins a l'últim moment a Reus

Els venedors coincideixen en què la pujada significativa dels últims dos anys respon a un motiu polític

Diferents números de La Grossa a l'aparador de l'Estanc del Pallol de Reus.

La Grossa, Estanc del Pallol Reus.Iris Martín

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sorteig de La Grossa de Cap d’Any se celebra demà a les 12 del migdia i aquells que no van tenir la gran sort de molts reusencs amb la Loteria de Nadal, aprofiten fins a l’últim moment per fer-se amb el seu número. Així, la venda de butlletes es dispara aquests dies, sobretot un cop passat el sorteig nacional del 22 de desembre. Des de l’any passat, el primer premi és de 200.000 euros en comptes de 100.000, i el preu d’una butlleta és de 10 euros en comptes de 5.

Jordina Miró, de l’Estanc Pallol de Reus, explicava ahir que les compres aquesta última setmana s’havien accentuat notablement: «Ahir es van vendre 30 números, però depèn del dia, a vegades arribem a vendre més de 100», deia, i afegia que «es ven moltíssim més un cop passat el sorteig nacional de Nadal, que és quan realment comença La Grossa. Aquesta setmana és quan hi ha més volum de compres pels qui no els ha tocat el sorteig nacional». A més, Miró assegurava que des de l’any passat «el nivell de vendes de La Grossa ha augmentat moltíssim, creiem que pel tema polític, ja que amb el moviment independentista, la gent té més tendència a comprar aquesta que la nacional».

Coincidia amb aquesta valoració Raúl Rubio, de l’Estanc del Camí de Tarragona de Reus, que qualificava les vendes d’enguany com a equiparables amb les de l’any passat, on afirmava que «va haver una pujada important, i aquest any s’ha mantingut». El motiu d’aquest increment dels darrers dos anys també el considerava referent a «l’1 d’octubre i l’independentisme». Rubio assenyalava ahir que «molts clients venen el mateix dia 31 i demanen un número, fins i tot quan ja està tancat el sistema i s’està celebrant el sorteig en directe».

Pel que fa als premis, el sorteig torna a repetir fórmula i n’atorgarà un total de vuit: un primer premi de 200.000 euros per bitllet de 10 euros, un segon de 65.000 euros per bitllet, un tercer de 30.000 euros per bitllet, dos quarts de 10.000 euros per bitllet i tres cinquens de 5.000 euros per bitllet. En total, els grans premis rebran 16,5 milions d’euros.

La Grossa de Cap d’Any 2019 va sortir al carrer amb una tirada de 50 milions d’euros: 45 milions en paper i 5 milions en suport virtual (a través del terminal i per la compra online). L’emissió s’ha ampliat enguany fins als 100.000 números, 20.000 números més que l’edició anterior, que mantenen el preu de 10 euros.

Més premis que mai

Aquest any, a La Grossa es repartiran més premis que mai. Es mantenen els premis a les terminacions dels 8 números guanyadors (4 xifres, 3 xifres i 2 darreres xifres coincidents), així com els números anterior i posterior de cadascun d’ells. A més a més, es reintegraran tots els bitllets acabats amb la darrera xifra del primer premi. Així, enguany més de 850.000 bitllets podran tenir algun tipus de premi.

Loteries de Catalunya ha implementat un sistema per facilitar el cobrament de la totalitat dels premis. Com és habitual, els bitllets estaran disponibles fins l’últim moment. Estarà operativa la venda online fins a una hora abans de la celebració del sorteig.

Loteries de Catalunya i TV3 ja estan preparades per repartir sort. Els bombos i les boles han arribat avui a les 8:30 h. a les instal·lacions de TV3 per deixar-ho tot a punt per a demà.

tracking