Diari Més

Cultura

A la venda les entrades per visitar el Refugi de La Patacada i la Bòbila Sugranyes

S'han programat 16 visites guiades que començaran el 5 de gener i s'allargaran fins el 3 de juny

Imatge de la Bòbila Sugranyes.

Bòbila SugranyesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu de Reus ha posat a la venda 320 entrades per visitar el Refugi antiaeri de La Patacada i la Bòbila Sugranyes durant el primer semestre de 2020. En total hi haurà 16 visites guiades en diferents horaris i dies de la setmana per poder atendre les demandes del públic.

Els tiquets es poden adquirir a https://ticket.reuscultura.cat, els quals costen 3 euros la entrada general i 2 euros la reduïda (estudiants, majors de 65 anys). També es poden adquirir a la recepció del Museu a la raval Santa Anna, 59 (de dimarts a dissabte de 10 a 14 i de 17 a 20).

El refugi es podrà visitar el 2 de gener, el 5 de febrer, el 4 de març, l'1 d'abril, el 6 de maig i el 3 juny a les 17.30 hores tots ells. Mentre que els dies 25 de gener, 15 de febrer, 21 de març, 18 d'abril i 23 de maig es farà a les 12 hres.

Mentre que la Bòbila es podrà veure els dies 5 de febrer, 4 de març. 1 d'abril, 6 de maig i 3 de juny a les 17 hores.

Refugi i Bòbila

El refugi de Patacada va ser bastit durant la Guerra Civil per protegir la població de la zona dels atacs de l’aviació franquista. Inicialment el projecte consistia en quatre galeries que feien cap a una sèrie de galeries interiors, disposades transversalment, i amb una capacitat de 2.700 persones. Com a molts altres llocs, no es va poder acabar el projecte: no es van fer ni les galeries transversals ni les sales destinades a infermeria i serveis, fent que la capacitat final fos de 1.218 persones. Actualment, és l’únic refugi públic del nucli urbà que es pot visitar, gràcies a un nou accés obert amb motiu de la construcció del Centre Cívic del barri del Carme. L’objectiu és donar a conèixer aquest equipament gestionat pels Museu de Reus, de l'IMRC de la regidoria de Cultura i Política Lingüística, mostrant a la vegada com la memòria i l’estudi de la documentació o de les característiques físiques d’aquesta construcció de defensa passiva, permeten apropar la vida quotidiana en aquell moment de la història.

La Bòbila Sugranyes, per la seva banda, és un espai restaurat en els darrers anys i recuperat com a valor patrimonial i històric de la ciutat, testimoni de l'activitat productiva i industrial relacionada amb la construcció durant el tombat de segle XIX al XX. A l’interior d’aquest forn s’hi van coure, a partir de la seva edificació i entrada en funcionament, milers de maons, teules i altres peces destinades al sector de la construcció. La vista permet conèixer la història del forn i, de retruc, el passat del conjunt de la ciutat de Reus.

tracking