Diari Més

Policial

Detingut un veí de Reus per abusar de dues menors que va conèixer en xarxes socials

Els pares d'un menor van denunciar que el seu fill havia rebut un vídeo on es podia veure a un adult mantenint relacions sexuals amb una menor

És un home de 39 anys acusat d'assaltar de matinada una noia quan estava entrant a casa

Apresó el detingut per un intent d'agressió sexual a una veïna del Vendrell durant la Festa MajorMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut un home de 34 anys, nacionalitat espanyola i veí de Reus (Baix Camp), com a presumpte autor dels delictes d'abusos sexuals, tinença i distribució de continguts sexuals infantils i d'actes de contacte amb menors de 16 anys per demanar continguts sexuals.

Amb diferents perfils falsos, l'home, amb antecedents policials per fets similars, es guanyava la confiança de les víctimes a les xarxes socials per a «aconseguir, produir i difondre imatges amb continguts sexuals infantils», segons informa la policia catalana en un comunicat.

La investigació va començar a l'abril d'aquest any, quan els Mossos van rebre la denúncia dels pares d'un menor que havia rebut un missatge de vídeo al seu telèfon mòbil amb contingut sexual explícit, on es podia veure, sense que es pogués reconèixer la seva cara, a un adult mantenint relacions sexuals amb una menor.

El menor que havia rebut el vídeo va confirmar a la policia que «el missatge l'havia rebut d'un contacte que havia conegut feia uns dies en una xarxa social».

Les indagacions dels Mossos van portar a identificar la persona que havia enviat el missatge i, després de l'anàlisi de les imatges, els agents van determinar que era també l'adult que apareixia al vídeo amb la menor.

Així mateix, van determinar que el vídeo s'havia gravat en un hotel d'Alacant i que l'investigat estaria relacionat amb altres imatges en què apareixia mantenint relacions sexuals amb una altra menor.

La policia catalana va detenir per tot això a l'home, el passat 13 de desembre, i va entrar i va registrar el seu domicili de Reus, on van intervenir un telèfon mòbil i material electrònic per a la seva anàlisi.

De l'estudi del material intervingut, els agents van constatar que el detingut «es dedicava d'una manera continuada a aconseguir, produir i difondre continguts sexuals infantils».

La major part del material pornogràfic ho aconseguia de diferents plataformes i servei d'intercanvi de dades d'internet, però també mitjançant el contacte amb menors en xarxes socials.

Per a això, havia creat diversos perfils falsos on es presentava com una menor amb una actitud sexual desinhibida, guanyant-se a poc a poc la confiança dels menors «que li servien d'objectiu, perquè li facilitessin noves imatges de contingut sexual».

Els Mossos calculen que amb aquest mètode hauria «contactat amb centenars de menors en pocs mesos».

De vegades, quan arribava a consolidar una relació, proposava a les menors trobar-se i mantenir relacions sexuals i si aquestes consentien, «aprofitava per fer fotos i vídeo, material que li servia per alimentar els seus perfils falsos i per intercanviar aquest nou material amb altres pedòfils».

L'home va passar a disposició judicial el passat dia 19 i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó provisional.

tracking