Diari Més

Infraestructures

Aena inverteix 600.000 euros en posar fi a les goteres de la terminal de Reus

L’Aeroport patia durant els dies de pluja filtracions que afectaven espais i sorprenien els turistes

Un dels darrers episodis va tenir lloc aquest agost.

Aena, goteres, termina, Aeroport ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per 622.666 euros impostos inclosos, Aena ha adjudicat recentment un projecte d’impermeabilització de les cobertes de l’edifici terminal de l’Aeroport de Reus que, tal com concreten fonts de l’operador aeroportuari al Diari Més, «un cop executat, solucionarà els problemes de filtracions a l’edifici».

Les instal·lacions registraven de manera cíclica, tot coincidint amb els dies d’intenses pluges, goteres que de vegades obligaven a inhabilitar alguns espais de la terminal i generaven perplexitat entre els turistes al seu pas per l’equipament. Tempestes d’estiu havien deixat, més d’una vegada, la imatge de llargues cues de passatgers facturant els seus equipatges a les cintes entre safates, papereres i catifes col·locades per absorbir l’aigua. Treballadors del mateix aeròdrom havien denunciat reiteradament la situació, que es donava tant a la zona de sortides com a la d’arribades de la terminal.

L’obra s’iniciarà al gener

La previsió és que les obres comencin cap a mitjans de gener i els treballs tenen una durada màxima programada de sis mesos, fet pel qual haurien d’estar enllestits coincidint amb el tram fort de la campanya d’estiu del 2020, quan també hauran culminat les feines d’ampliació que ara s’estan portant a terme a la infraestructura. El pressupost inicial de licitació era de 744.750 euros però l’adjudicació s’ha fet finalment per 622.666. El procés va obrir-se al juliol i la formalització s’ha produït justament aquest 18 de desembre. Les feines finalitzaran al juliol.

Els episodis de goteres es donaven a l’edifici de l’Aeroport des d’anys enrere. Al febrer del 2018, les filtracions d’aigua havien deixat fora de servei dues de les portes d’embarcament. I sense anar més lluny, aquest mateix agost del 2019, igualment durant un episodi de fortes precipitacions i en plena campanya turística, treballadors van haver de delimitar les zones on es formaven tolls per tal que els usuaris de l’equipament no rellisquessin i hi van aplicar maquinària per assecar l’aigua de les goteres. Fonts d’Aena detallaven en aquell moment que les filtracions es donaven «únicament davant aiguats intensos» i que «en cap cas generen problemes a l’estructura de la terminal».

tracking