Diari Més

Equipament

S'obre el període de consultes per a l'explotació de la piscina coberta de Reus

L’Ajuntament analitza la possibilitat d’instal·lar un aparcament soterrani i un alberg o hostal esportiu

Imatge de la recreació de les noves instal·lacions esportives.

piscina coberta, ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus obre el període de consultes preliminars al mercat amb relació a la concessió per explotar el servei esportiu d’un centre de fitness i una zona coberta d’aigües. L’alcalde Carles Pellicer va fer pública el passat dijous la intenció de tenir acabada la construcció dels nous equipaments per al 2023. També va anunciar que el primer pas era obrir aquest període de tres mesos, mecanisme que preveu la llei de contractes de servei públic per sondejar el mercat sobre determinades qüestions i recollir propostes. El projecte s’emmarca en la demanda de la ciutadania d’una piscina municipal pública, petició recollida del Mapa d’Instal·lacions Esportives del Municipi (MIEM). Aquest primer pas servirà per decidir com ha de ser el projecte, mitjançant estudis de mercat i diferents propostes que les diverses empreses podran presentar abans que sigui definitiu. Un cop tancat el període consultiu, començarà el procés de licitació i es farà un plec de clàusules.

L’equipament podria comptar amb diferents complements, com un aparcament soterrani, una sala wellness i un alberg o hostal esportiu. Aquestes són opcions que el govern ha d’estudiar mitjançant aquest procés consultiu per valorar les propostes i les instal·lacions que finalment seran definitives. L’Ajuntament va iniciar l’any 2017 la redacció del MIEM amb l’objectiu de definir les mancances i necessitats de la població en matèria de serveis esportius. En aquesta línia, es va considerar la necessària instal·lació d’un equipament esportiu públic amb una piscina coberta i una sala destinada a l’activitat física. Per aquest motiu, es va encarregar un pla de viabilitat i programa per a la construcció a la zona sud de Reus de l’equipament previst. Posteriorment, l’Ajuntament ha analitzat la necessitat de disposar d’un aparcament soterrani i la possibilitat de disposar d’un allotjament tipus alberg o hostal com a servei complementari. Així doncs, en aquestes consultes preliminars del mercat, s’obtindrà informació per a definir les prescripcions tècniques d’aquestes possibles instal·lacions. Tot i això, només es confirma amb seguretat la construcció d’una sala fitness i una piscina coberta.

La nova zona esportiva s’ubicarà a la zona sud, tocant el Pavelló Olímpic Municipal on hi ha un solar municipal que permet la instal·lació del complex. Es preveu doncs, que l’obra estigui enllestida abans de finalitzar el 2023.

tracking