Diari Més

Sanitat

Reus aprova el traspàs de gestió de l'Hospital Sant Joan a la Generalitat

L'oposició recela del conveni que comportarà la cessió del centre hospitalari i la creació de dues entitats de dret públic per controlar-lo

La façana de l'edifici de l'Hospital Sant Joan de Reus.

Hospital Sant Joan de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat pren el control de l'Hospital Sant Joan de Reus. El ple municipal ha aprovat els tràmits pel traspàs de la gestió del centre hospitalari a mans del CatSalut, amb els vots a favor de l'equip de govern -JxCat, ERC i Ara Reus- i Cs, els vots contraris del PSC i l'abstenció de la CUP. Socialistes i cupaires recelen d'aquesta operació «de rescat» i culpen el consistori de la mala gestió del Sant Joan, inaugurat l'any 2010 en un nou edifici «faraònic» i «infrautilitzat». El regidor de Salut, Òscar Subirats, ha dit que l'acord no va en cap cas de «pèrdua de serveis» i que beneficiarà la ciutat.

El traspàs comportarà la creació de dues entitats de dret públic -una anomenada Salut Terres de l'Ebre i l'altra, Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp. Se cedirà l'edifici de l'hospital i se subrogaran tots els treballadors amb els mateixos drets i condicions. «No hi ha risc, no hi ha perill», ha garantit el regidor. La Generalitat, per la seva banda, també ha aprovat aquest dilluns el conveni per gestionar l'hospital reusenc i el de Móra d'Ebre.

tracking