Diari Més

Transport

Mas Iglesias recupera la parada de la Línia 60 a l'avinguda de Salou

Reus Transport reubica la plataforma d’aturada suprimida de Maria Aurèlia Campany i els veïns demanen passos elevats al barri

La previsió és que es posi en funcionament aquesta setmana.

Mas Iglesias recupera la parada de la Línia 60 a l'avinguda de SalouOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus Transport ha començat a instal·lar a l’avinguda de Salou, finalment, la parada de la L60 que els veïns de Mas Iglesias reclamaven des que es reformulés la ruta al setembre, tal com confirmen fonts municipals al Diari Més. La modificació del recorregut havia generat malestar entre el veïnat de la zona, que recollia signatures per revertir la situació després que se suprimís el punt d’aturada al carrer Maria Aurèlia Campany i considerava que «aquesta parada la feia servir molta gent i ara per agafar l’autobús s’ha de caminar massa, i això és complicat per a les persones grans».

El president de l’Associació de Veïns El Roserar, Francesc Jornet, detallava ahir que «vam mantenir una reunió fa uns dies amb l’Ajuntament on ens van dir que estaria en funcionament abans de Nadal», i per això «imagino que aquesta setmana acabaran de posar la llum i la marquesina i començarà a oferir servei». La nova parada és «tal com la volíem» i s’ubicarà a un dels laterals del parc de Mas Iglesias, a l’avinguda de Salou amb Maria Aurèlia Campmany.

Els canvis al recorregut de la L60 s’havien aplicat, segons explicaven llavors des del govern, «per tal d’estendre el servei fins a la urbanització Mercader i a l’entorn de la Biblioteca Pere Anguera». Van comportar, així, la creació de parades en aquests dos punts però també l’anul·lació de la de Maria Aurèlia Capmany i el desplaçament de la parada Escola Eduard Toda 1.

Sobre les queixes dels veïns, al ple del setembre i a preguntes del PSC, la regidora de Mobilitat, Marina Berasategui, havia avançat que «l’empresa tenia l’encàrrec explícit maximitzar les línies que ja té, fet que impossibilita el pas per Maria Aurèlia Capmany» i deia que «estem treballant en l’opció de crear una plataforma d’embarcament a l’avinguda de Salou que, en ser una via ràpida, no és fàcil». El de la L60 no és, però, l’únic problema que El Rosera veu a Mas Iglesias en matèria de mobilitat. Jornet explica que «hem tingut trobades amb l’Ajuntament i amb la Guàrdia Urbana» perquè «en molt pocs dies, s’han registrat al barri un seguit d’accidents de trànsit que han estat lleus però que són accidents i que s’han produït molt a prop de les escoles». Dijous passat, precisament, un nen de cinc anys va ser atropellat al davant de l’Escola Eduard Toda. Per això, els veïns exigeixen que s’apliquin «mesures per garantir la seguretat».

Limitar la velocitat a les escoles

«Ja fa temps que, tant davant de l’Eduard Toda com de la Roseta Mauri, i també a Maria Aurèlia Campany, demanem que s’ubiquin passos de vianants elevats», apunta el president d’El Roserar, que recorda que «són dues vies per on passen nens i on els cotxes fan ral·li, però no hi ha manera». «Ens diuen que estan prohibits i que no es poden posar, però veiem que sí que estan instal·lats a altres indrets», afegeix Jornet. L’Associació de Veïns reclama també que, a aquests punts, «es rebaixi la marxa encara per sota del límit de 30 quilòmetres per hora que hi ha vigent ara».

tracking