Diari Més

Tradició

Més d'un centenar d'escolars reusencs participaran als Retaules Vivents

Com a novetat d’enguany el nadó que farà de nen Jesús sera de carn i ossos

Treballadors muntant un dels pròxims escenaris.

Retaules Vivents, reus, muntatgeOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 120 persones, entre actors i dansaires, faran realitat un any més els Retaules Vivents de Nadal. Fa 31 anys que aquest esdeveniment apropa les tradicionals escenes bíbliques a la ciutadania, al voltant de la Prioral.

La Creació, Anunciació a Maria, Anunciació als Pastors, Buscant Posada, Palau del Rei Herodes, Naixement, Doctors de la Llei i Taller de Natzaret, seran les 8 actuacions que començaran el 22 de desembre i finalitzaran el 26 del mateix mes, a partir de les 19:30 h al voltant de l’absis de la Prioral de Sant Pere i les Peixateries Velles.

Els Retaules estan organitzats pel Patronat Foc Nou de Reus. El seu vicepresident, Joan Salvador, explica que «enguany el dia de Sant Esteve vindrà una coral infantil, on els nens d’entre 4 i 10 anys, després de l’escena del Naixement, cantaran una nadala». Afegeix que «aquest any també comptarem amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang al Retaula del Rei Herodes, que fa 3 anys que ens acompanyen». El vicepresident destaca també que «feia anys que no teníem un nen Jesús de carn i ossos, i enguany en tenim dos, ja no serà un ninot sinó que comptarem amb un de veritat» i afegia que «aquesta edició tindrem un Diable a l’escena de La Creació, que en altres edicions havíem eliminat». Un altre fet que té continuïtat respecte edicions anteriors és que el Rei Baltasar el protagonitzaran dos nois senegalesos.

A més dels 120 actors i dansaires, més de 20 voluntaris col·laboren en el maquillatge, muntatge i attrezzo. Molts d’aquests són pares i mares que porten els seus fills perquè actuïn i normalment s’ofereixen a ajudar. Salvador destaca la il·lusió amb la que any rere any es preparen aquests Retaules, tant per part de l’organització, com dels nens i voluntaris. El vicepresident explica que «a l’octubre ja es comença a assajar i els nens estan impacients, d’actors mai ens falten».

Tot i que la composició bàsica fa temps que no varia, els inicis d’aquesta representació que ara acumula més de tres dècades van ser molt més reduïts i es desplegaven íntagremanent al Mercadal. Carles Macaya va impulsar la iniciativa a Reus.

tracking