Diari Més

Municipal

Un ple extraordinari resoldrà les al·legacions a l'augment d'impostos a Reus

El govern programa la sessió dimecres i tindrà marge per aplicar ordenances i pressupost l’1 de gener

L'AVV I de Maig va ser la primera a registrar documents a l'OAC.

Un ple extraordinari resoldrà les al·legacions a l'augment d'impostos a ReusGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les al·legacions presentades per diverses associacions de veïns i partits polítics contra la modificació d’ordenances fiscals que el govern va aprovar inicialment i que, a la pràctica, significa un augment global d’impostos d’un 9,7%, es resoldran en el transcurs d’un ple extraordinari que se celebrarà dimecres, 18 de desembre. La sessió representarà, doncs, la llum verda definitiva a aquesta modificació, un cop les al·legacions siguin acceptades o es rebutgin. La data del ple extraordinari s’ha marcat expressament tenint en compte els terminis de tramitació, de manera que el govern pugui aplicar les noves ordenances fiscals l’1 de gener, per primer cop coincidint amb l’entrada en vigor del pressupost municipal, que també s’aprovarà dimecres. Amb tot, el ple ordinari d’aquest mateix mes tindrà lloc tan sols dos dies després, el 20 de desembre.

La decisió d’incrementar els impostos un 9,7% ha generat un profund rebuig a la societat, que cada vegada fa més ús dels mecanismes per intervenir en l’acció del govern i ha forçat la celebració d’aquest ple a través de les al·legacions. Els primers que van al·legar contra la modificació d’ordenances fiscals van ser l’Associació de Veïns I de Maig i el PSC Reus. Després va moure fitxa el partit polític Entre Veïns i, fa poc, l’Associació de Veïns L’Harmonia del Carme i Ciutadans. Tant l’AVV Harmonia com Ciutadans també han al·legat contra el pressupost. La Federació d’Associacions de Veïns de Reus, tot i que no va al·legar pels impostos, sí que va presentar unes 2.000 signatures de veïns. Altres 1.250 signatures les va entrar I de Maig i a Change.org se n’acumulen ja 1.300.

A 48 hores del ple ordinari

Tot i que l’aprovació definitiva de la modificació d’ordenances fiscals i el pressupost 2020 es produirà en un ple extraordinari, l’aprovació inicial sí que va consumar-se en un d’ordinari: va ser el 25 d’octubre i es va allargar vuit hores entre crítiques de part de l’oposició, que es preguntava per què impostos i pressupost compartien l’ordre del dia amb una desena de punts d’altres àmbits. El calendari apreta ara i ha portat el govern a no esperar-se dos dies i materialitzar aquest pas 48 hores abans del ple ordinari del desembre.

Abans, demà 17 de desembre i al Casal de les Dones, tindrà lloc una audiència pública on el govern parlarà de les ordenances fiscals i el pressupost. Es farà a les 19.30 h., i hi intervindran la regidora d’Hisenda, Mariluz Caballero, i la de Participació, Montserrat Flores.

tracking