Diari Més

Veïnal

El barri del Carme de Reus reclama actuar contra els propietaris d'edificis en mal estat

Han presentat al·legacions «proactives» als pressupostos i les ordenances fiscals

Els veïns reclament la construcció d'habitatges de protecció oficial a la zona.

El barri del Carme de Reus reclama actuar contra els propietaris d'edificis en mal estatGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del barri del Carme de Reus reclamen a l'Ajuntament que actuï contra els propietaris de cases abandonades. Aquesta és una de les al·legacions presentades tant als pressupostos del 2020 com a les ordenances fiscals municipals.

L'actuació contra els propietaris dels immobles que estiguin abandonats i en mal estat els veïns la consideren fonamental, ja que han comptabilitzat que hi ha un centenar d'habitatges en aquesta situació.

Els veïns també reclamen avançar en la regeneració de la zona, per la qual cosa reclamen que es doti de pressupost la modificació del pla general que es va aprovar pel barri, «i que està inactiva des de fa 15 anys».

Una altra de les al·legacions presentades reclama que es faci una consignació pressupostària «sostenible» per aprofitar el parc edificat i disposar d'habitatge de lloguer social. En aquest sentit, consideren que «no cal invertir de manera 'insostenible' en grans expropiacions i enderrocs d'edificis que estan en molt bon estat».

Les demandes veïnals presentades en forma d'al·legacions reclamen també aportacions econòmiques per a disposar de major vigilància a la zona, amb més efectius policials i la millora de l'enllumenat, entre altres mesures.

Pel que fa a les ordenances fiscals del 2020, l'associació de veïns reclama que s'estableixin ajudes fiscals per promoure l'activitat social, econòmica i urbanística al barri. Les propostes que, en aquest sentit, fan, són la reducció de l'impost sobre construccions i obres per ha nous habitatges de protecció oficial, bonificar gairebé al 100% les obres de rehabilitació i també bonificar de fins a un 50% de l'IAE a les empreses que generin llocs de treball nous i que aquesta bonificació s'allargui durant cinc anys.

Els veïns reclamen també reduccions en l'aplicació de l'IBI als habitatges nous de protecció oficial i a famílies nombroses o monoparentals. Les bonificacions també haurien de servir per a promoure la implantació comercial al barri i per això en proposen de diverses per al comerç.

Es tracta, segons el president de l'entitat veïnal, Josep Machado, d'al·legacions «proactives». Amb elles, afirmen, no es busca l'enfrontament amb l'Ajuntament sinó tan sols es busquen mesures positives, «pensant en les persones que viuen i treballen al barri».

tracking