Diari Més

Societat

Els refugiats tornaran a participar en la cavalcada de Reis de Reus

La participació de persones refugiades va ser «un factor d’inclusió» i s’ha «plantejat ara a altres llocs»

La ciutat va recuperar l'any passat el Baltasar i patges 'de veritat'.

Els refugiats tornaran a participar en la cavalcada de Reis de ReusGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) ha «proposat a altres ajuntaments de Catalunya» que implantin l’experiència de la cavalcada reusenca de Reis, «a la vista de la bona acollida que va tenir l’any passat», i que s’obrin a la participació de persones refugiades.

Enguany, el col·lectiu tornarà a estar present a la capital del Baix Camp en aquest tradicional acte i «ja hem iniciat la selecció de patges», tal com detallen fonts de la CCAR al Diari Més. Es busquen «entre 10 i 15 persones» disposades a incorporar-se a la comitiva.

Seguint amb la determinació que Reus tingui un Baltasar de veritat, aquest 2020 al rei li donarà vida l’Associació de Senegalesos de Reus, que representa la segona nacionalitat africana amb més presència al municipi i ha tancat un acord amb l’Ajuntament per prendre part de l’organització i el desenvolupament de la cavalcada.

Fonts de la CCAR, que des de l’estiu passat disposa d’un centre d’acollida a Reus, expliquen que el vincle que es va teixir l’any passat amb la cavalcada de Reis va ser «molt positiu» i que la incorporació de persones refugiades a la comitiva de Baltasar va esdevenir «un factor d’inclusió a la vida social de la ciutat i una bona pràctica que volem poder replicar a altres llocs».

El pas per deixar enrere les cares pintades de negre i demanar col·laboració a persones refugiades a Reus va tenir una important repercusió més enllà del territori, també per l’impacte de la història vital de qui va ser el rei Baltasar: una persona refugiada arribada a bord del vaixell Open Arms.

Els nous patges i integrants de la comitiva del rei negre iniciaran els assajos en pocs dies, tot i que «encara no sabem quantes persones voldran col·laborar». Associació de Senegalesos Pocs dies enrere, fonts municipals detallaven que s’ha arribat a un acord amb l’Associació de Senegalesos de Reus per tal que intervinguin en aquest tradicional acte i, de manera paral·lela, es mantenen contactes amb altres col·lectius dins els quals hi hagi persones negres i que igualment vulguin fer la seva aportació a la cavalcada.

El regidor Daniel Recasens valora que «la regidoria ho té clar, estem d’acord amb la campanya per tenir un #BaltasarDeVeritat i a la ciutat hi ha les entitats i associacions suficients perquè així sigui. Per això, avancem en aquesta línia». Casa Nostra Casa Vostra destacava en el rellançament de la campanya #BaltasarDeVeritat el precedent de Reus.

tracking