Diari Més

Societat

Dol al teixit cultural reusenc per la mort de l'exregidor Joaquim Sorio

El funeral serà avui a les 12h. al tanatori i Bravium Teatre li dedicarà les funcions del cap de setmana

Una imatge d'arxiu de Sorio amb la geganta Vitxeta.

Dol al teixit cultural reusenc per la mort de l'exregidor Joaquim SorioOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les mostres de condol i d’estima van succeir-se ahir entre el teixit associatiu reusenc, l’àmbit de la cultura, partits polítics i membres de la societat civil arran de la mort sobtada, aquest dimecres, de l’exregidor Joaquim Sorio, als 68 anys. Sorio havia format part de l’equip de govern de Carles Pellicer (PDeCAT) entre 2011 i 2015, al capdavant de la regidoria de Cultura, va activar el Centre de les arts Gestuals i el Circ Giny i va posar el germen de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017 que afrontaria després Montserrat Caelles en rellevar-lo al càrrec.

La seva vinculació amb infinitat d’entitats de la ciutat era estreta i entre elles destacava la que tenia amb el Bravium. En la seva faceta d’actor de teatre amateur havia estrenat recentment Els mossens cantaires a l’Orfeó Reusenc. El caràcter afable i col·laboratiu l’havia convertit en una persona especialment estimada. Sorio hauria mort d’un infart quan passava el dia fora de la ciutat. El seu funeral tindrà lloc avui a les 12 h. al tanatori municipal de Reus.

El president del Bravium Teatre, Ferran Figuerola, explicava ahir que Joaquim Sorio «era una persona vinculada a la nostra entitat i molt quan hi havia el Jaume Amenós de president. Eren molt amics» i deia que «era una persona excel·lent, divertida, amable, agraïda i sempre amb un somriure. Era entranyable i extraordinari. Tenia un caràcter molt pròxim i estimava molt la seva ciutat». Com a regidor de Cultura, «va ser qui va haver d’obrir la caixa dels trons de Reus Capital de la Cultura i tothom li deia que sí», i el seu paper va servir «perquè les entitats culturals de la ciutat ens coneguéssim més i ens acostéssim». El Bravium dedicarà a Sorio les funcions que s’hi realitzin aquest cap de setmana.

Partits polítics i entitats

A través de les xarxes socials, excompanys de consistori de Sorio i representants de gairebé tots els partits polítics acomiadaven l’exregidor. El Círcol, l’Associació de Concerts de Reus o l’Orfeó Reusenc adreçaven igualment missatges de condol a la família i als amics, i des de Xiquets de Reus lamentaven igualment la pèrdua. L’alcalde Pellicer ja havia fet arribar el seu suport a la família de Sorio amb un comunicat emès aquest mateix dimecres en nom de tota la corporació municipal.

tracking