Diari Més

Política

Ciutadans denúncia que les ordenances fiscals a Reus no es corresponen amb la situació econòmica dels veïns

La portaveu, Débora García, proposa «suprimir el recàrrec del 50% sobre habitatges desocupats o una bonificació de l'IBI per als habitatges amb contractes de més de 3 anys»

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Reus.

façana Ajuntament de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a Reus ha denunciat que «les ordenances fiscals de JuntsxCat, ERC i Ara Reus a l'Ajuntament es correspon amb la situació econòmica dels veïns i veïnes de Reus». Així ho ha manifestat la portaveu taronja, Débora García, després de registrar les al·legacions de Cs a les ordenances fiscals (*).

«Anteriorment vam presentar al·legacions als Pressupostos, ara presentem al·legacions a les ordenances fiscals perquè no es pot permetre que s'asfixiï a la població amb pujades d'impostos locals».

Débora García ha recordat que «l'Ajuntament ha incrementat els impostos en un 9,75% en vincular-ho amb increment acumulat de l'IPC dels últims vuit anys», i ha alertat que «malgrat que s'hagi incrementat l'IPC, no ho ha fet en la mateixa proporció l'increment dels salaris» sinó que «s'ha produït just la situació inversa, ja que el poder adquisitiu dels treballadors catalans ha minvat entorn del 8%».

Per això, la formació taronja a Reus ha proposat suprimir en un 50% el recàrrec sobre habitatges desocupats imposat pel govern municipal, així com bonificacions fiscals del 50% en la quota de l'IBI a través de subvencions per als immobles destinats a habitatge i amb un contracte de lloguer d'almenys 3 anys de durada. També, «ampliar el percentatge de beneficiaris per fills, i aplicar-ho en funció del nombre de fills i no segons el valor cadastral», ha explicat García.

Finalment, la portaveu municipal de Ciutadans a Reus ha instat al govern local a «rectificar, pensar en tots els veïns i elaborar unes ordenances concordes amb la situació de crisi econòmica actual».

tracking