Diari Més

Habitatge

Denuncien «trànsit d'ocupes» i aldarulls en un bloc del camí de Valls de Reus

Mossos hi van acudir dimarts a les 4 de la matinada perquè el soroll molestava els veïns, que volen que l’Ajuntament tapiï l’edifici

La façana del número 5, on el veïnat ubica els incidents.

Denuncien «trànsit d'ocupes» i aldarulls en un bloc del camí de Valls de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns del camí de Valls demanen a l’Ajuntament que «faci que el propietari el tapiï o hi actuï subsidiàriament, o bé que s’enderroqui» el número 5 d’aquest carrer, un bloc de dues plantes «que es troba en molt mal estat» on «hi ha trànsit d’ocupes que entren i surten cada cert temps, que generen sorolls i molèsties i han arribat a provocar algun incendi». La situació es dóna amb especial intensitat «des de fa tres anys» però ara «l’edifici ja no té ni tan sols porta» i «almenys un parell de cops a la setmana, hem de trucar els Mossos perquè hi ha algun problema».

La darrera vegada que la policia catalana va intervenir en aquest punt de la ciutat va ser dimarts, al voltant de les quatre de la matinada, quan va activar-se arran de la trucada de diversos veïns al 112 i «es va fer una mediació per demanar les persones que hi havia a l’interior que deixessin de fer soroll o de llençar objectes», tal com precisen fonts de Mossos consultades pel Diari Més. Agents hi van haver d’acudir, en el transcurs de la mateixa nit, en dues ocasions.

Un dels veïns, Carles, explica que «per la seva mateixa seguretat, tal com està l’edifici, no hi hauria d’haver ningú instal·lat a dins» i detalla que els problemes d’incivisme vinculats a l’ocupació «afecten els veïns dels blocs del voltant» i que «sovint hi ha cops o sorolls a les nits que ens desperten». Durant un dels més recents episodis que el veïnat relaciona amb l’immoble «es van llançar alguns trossos de formigó pel balcó, els vam veure al matí al terra».

Actituds incíviques

Els veïns asseguren que «no es tracta de persones necessitades, normalment és gent jove que s’hi està un temps i després marxa i venen uns altres tot i que hi ha hagut èpoques que sí que s’hi estaven més, i de vegades consumeixen alcohol o drogues, no ho sabem» i que la qüestió a resoldre té a veure amb el comportament i «no podem trucar a la policia cada dia». Sostenen que «l’edifici sembla ser d’un banc» i que «en diverses ocasions s’ha demanat a l’Ajuntament que el faci tapiar o el tapiï de manera subsidiària, però ningú es mou». Amb tot, «el millor que es podria fer és enderrocar-lo perquè està en molt males condicions i no té aspecte que es pugui rehabilitar».

Fonts municipals sostenen, en aquest sentit, que «l’Ajuntament no pot intervenir en casos d’ocupacions il·legals pel seu compte. Només en problemes de convivència, delictes i problemes d’ordre públic» i que «les queixes veïnals a l’ajuntament han de venir per incompliment d’ordenances o fets delictius». Apunten, a més, que «l’Ajuntament no pot tapiar d’ofici immobles privats sense l’autorització del propietari i no pot actuar si no hi ha una ordre judicial».

tracking