Diari Més

Cultura

Taller de Músics irromp a l'Aeroport amb un espectacle de flamenc per als passatgers

Lidia Mora i Ruselito actuen per a 150 viatgers del vol a Londres-Stansted

La 'cantaora' Lidia Mora i el guitarra flamenca Ruselito, ahir, durant l'embarcament.

Taller de Músics irromp a l'Aeroport amb un espectacle de flamenc per als passatgersOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos alumnes de Taller de Músics, la cantaora Lidia Mora i el guitarra flamenca Víctor Rosell, Ruselito, van oferir ahir una actuació a l’edifici terminal de l’Aeroport de Reus, en el marc del projecte Aena amb la música que està portant actuacions de diferents artistes als aeròdroms de la xarxa.

La mostra musical va realitzar-se a les quatre de la tarda coincidint amb l’embarcament d’un vol de la ruta Reus-Londres Stansted i operat per Ryanair, l’única que es manté activa durant l’hivern a les instal·lacions del Baix Camp, amb prop de 150 passatgers. Va generar sorpresa entre els viatgers, la majoria dels quals van recórrer al mòbil per immortalitzar el concert en els que hauran estat els minuts de vacances abans de tornar a casa seva.

En un altre context

Juan Crespo, director de l’Aeroport de Reus, detallava ahir que «per nosaltres és tot un orgull acollir iniciatives com aquestes, amb l’objectiu d’apropar la cultura als aeroports. Resulta un privilegi, per primer cop a Reus, donar vida a aquest tipus de propostes que mostren el compromís d’Anea amb l’Aeroport i el territori». Al seu torn, Ruselito explicava que «jo ja havia estat en un aeroport tocant fa uns mesos i és certament molt peculiar. És molt diferent i és enriquidor perquè penso que un músic ha d’estar preparat per afrontar tot tipus de situacions en qualsevol escenari».

Ruselito i Lidia Mora formen part del projecte social Cabal Musical de Taller de Músics on, tal com precisava ella, «impulsa el talent dels joves de l’eix del Besòs». Mora celebrava ahir l’acollida de la mostra i la reacció de l’improvisat públic i deia que «és interessant portar la música a un altre context com pot ser un aeroport».

L’actuació va dur-se a terme a la part de l’ampliació de la terminal que va entrar en funcionament el mes passat, uns 1.600 metres quadrats on es troben les portes 8 i 9 que són les que estan actives a l’hivern mentre les obres avancen a la resta de les instal·lacions.

En aquest sentit, Crespo concretava que «els treballs continuen endavant amb el ritme habitual i quedaran enllestits en la data que ja es va anunciar», que es correspon amb la temporada d’estiu del pròxim any 2020. Durant el passat mes de novembre, l’Aeroport de Reus ha registrat 4.852 passatgers en 1.052 moviments.

tracking