Diari Més

Participació

Els reusencs prioritzen la sostenibilitat i l'atenció a les persones grans al PAM

Les 155 propostes del Pla d’Acció Municipal reben fins ara prop de 2.000 vots en el marc del nou procés participatiu ciutadà que finalitza demà

Persones que van assistir a l'audiència pública el passat dimarts

Els reusencs prioritzen la sostenibilitat i l'atenció a les persones grans al PAMOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atenció social a les persones grans, una ciutat més sostenible i potenciar les zones verdes i el consum responsable són algunes de les propostes que prioritza la ciutadania. Els diferents objectius del Pla d’Acció Municipal (PAM) han rebut prop de 2.000 vots en el marc del nou mecanisme participatiu ciutadà engegat per la regidoria de Participació. Amb aquest procés, els reusencs poden transmetre quines de les propostes que ofereix el full de ruta troben més rellevants.

La regidora de Participació, Montserrat Flores, va explicar ahir al Diari Més que els resultats definitius els tindran pocs dies després de tancar el termini de votacions i que encara que prioritzaran les propostes amb més suport numèric, considera que «aquest és un procés qualitatiu, no quantitatiu, on valorem molt les intervencions i propostes que fa la ciutadania a les audiències públiques».

Propostes més votades

El PAM està dividit en quatre eixos, i dins de cadascun, la ciutadania pot votar fins a 5 objectius. El procés participatiu va iniciar-se el passat dimarts, estarà obert fins demà i ja suma uns 2.000 vots. L’eix de progrés social compta amb 59 propostes.

D’aquestes, les que de moment sumen més suports són: garantir l’atenció social a les persones grans, reordenar el mapa sanitari local per garantir una bona qualitat del servei, garantir els subministraments bàsics a la ciutadania ajustant la despesa als seus ingressos i desenvolupar polítiques d’envelliment. Per altra banda, dins de l’espai urbà, d’entre 31 objectius destaquen: avançar cap a una ciutat més sostenible i eficient, promoure una mobilitat més sostenible, saludable, eficient i segura, millorar i ampliar les zones verdes i d’esbarjo, i potenciar els parcs i les grans àrees verdes de ciutat.

Dins l’eix de desenvolupament econòmic, els ciutadans poden escollir entre 26 propostes, de les quals destaquen: potenciar el consum responsable per generar ocupació de qualitat en el sector comerç de proximitat, donar suport a la promoció dels productes de proximitat, promoure l’ocupació de qualitat i cooperar amb les universitats del territori.

Per últim, les principals propostes escollides entre les 39 possibles dins l’eix de gestió, organització i planificació, són: impulsar i coordinar projectes i iniciatives amb visió de conjunt per l’àmbit metropolità del Camp de Tarragona, implantar l’administració electrònica i reduir la documentació en paper a una presència residual, millorar l’eficàcia de l’aparell administratiu i desplegar el reglament de participació ciutadana en matèria de transparència, bon govern i bona administració.

Les votacions es poden fer de forma online, mitjançant un enllaç, o presencial a les urnes situades a la regidoria de Participació i als centres cívics. Només poden votar els que estiguin empadronats a Reus i tinguin un mínim de 14 anys. La pròxima audiència pública servirà per mostrar els resultats i fer balanç del procés.

tracking