Diari Més

Medi Ambient

El Col·legi d'Advocats de Reus atén gairebé 30 casos d'animals maltractats

El SOJA ha rebut enguany 12 alarmes

Punt d'informació i assessoració animalista ahir als Jutjats

Col·legi d'Advocats Reus, Jutjats, Dia Internacional dels Drets dels AnimalsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió per la defensa dels drets animals ha tractat un total de 27 casos a la ciutat, des de que es va impulsar el Servei d’Orientació Jurídic Animalista (SOJA), fa gairebé 2 anys. Aquest és totalment gratuït i està enfocat de manera exclusiva a qualsevol qüestió jurídica que es pugui donar relacionada amb els drets i la protecció dels animals. El SOJA es va crear amb la finalitat de fer un primer assessorament i orientació jurídica als ciutadans o institucions que la sol·licitin per tal d’informar-los sobre la viabilitat de la pretensió, les diferents opcions judicials o extrajudicials i els diferents protocols d’actuació. Només aquest any, el SOJA ha atès 12 alarmes de maltractament o abandonament, majoritàriament de gossos, encara que també s’han tractat alguns casos sobre cavalls i gats.

La Comissió està creada des de la dedicació animalista d’un total de 6 membres del Col·legi d’Advocats. Yvonne Figueras, presidenta de la Comissió, va explicar ahir que «es tracta d’una tasca totalment altruista i autofinançada pels integrants», i va afegir que «es presta el primer divendres de cada mes, de 10 a 12 h del matí a la seu de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats». Amb motiu del Dia Internacional dels Drets dels Animals, ahir la Comissió va organitzar un punt d’assessorament a l’entrada dels Jutjats de Reus, on també es va fer promoció i difusió del servei d’orientació i es van regalar galetes per gossos i gats.

A la tarda a la seu col·legial de l’avinguda Marià Fortuny, es va celebrar una conferència sobre el protocol a seguir quan es percep un possible cas de violació dels drets animals. La sessió va anar a càrrec de les ponents Aránzazu Garcés More, Fiscal Delegada de Medi Ambient de la Fiscalia de Reus, i Patricia Darder Solé, Veterinària i membre de la junta del Col·legi oficial de veterinaris de Tarragona.

tracking