Diari Més

Benestar

USITAC vol que Horts de Miró obri els 58 llits i sigui 100% conveniada

La residència va acollir ahir els primers usuaris, set anys després d’haver quedat construïda i tancada

Vuit residents van instal·lar-se ahir als seus llits i es preveu que a mitjans de gener ja en siguin 29.

USITAC vol que Horts de Miró obri els 58 llits i sigui 100% conveniadaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els primers vuit avis –quatre homes i quatre dones– van instal·lar-se ahir a la residència d’Horts de Miró, que ha obert finalment portes després de romandre set anys construïda i tancada. Les entrades es continuaran produint fins la segona setmana de gener, quan està previst que quedin ocupats els 29 llits conveniats que ara s’activen del total de 58 amb què compta l’equipament. Serà a partir de llavors quan es començaran a oferir les 20 places de centre de dia, totes elles privades, de què també disposa l’edifici.

El sindicat USITAC, que ahir va acudir a l’accés de la residència amb una ampolla de cava i coca per «celebrar» que «per fi, després de set anys, la residència es posa en marxa», reclama que s’ofereixin de manera immediata «les 58 places que té l’equipament i no només 29» perquè «al Baix Camp hi ha una llista d’unes 160 persones que estan esperant que se’ls hi adjudiqui un llit» i exigeixen que «el total de la residència sigui concertada i no quedin aquestes 20 places de centre de dia privades».

Una vintena d’empleats

El sindicat va iniciar dos anys enrere una intensa lluita per l’obertura del servei, coincidint amb l’anunci que Ballesol posaria en marxa una residència privada al solar del desaparegut Cine Reus Palace. El secretari general d’USITAC, Josep Tutusaus, apunta que «aquest és un pas important per a Reus i la comarca» però recorda que «encara no hem acabat» i que «la lluita finalitzarà quan s’hagin donat totes les places».

Els 29 llits que queden pendents fins arribar a 58, tal com detallava la regidora de Benestar, Montserrat Vilella, en una visita a les instal·lacions d’Horts de Miró tot just la setmana passada, «els sol·licitarem, si ens toquen per territori, quan la Generalitat n’obri de nous» per tal que siguin igualment conveniats. Tutusaus valora que «no haurien de conviure, en un edifici públic, places conveniades com les de residència amb privades al centre de dia».

La posada en marxa de l’edifici ha implicat la contractació de 24 persones que s’estan incorporant progressivament al seu lloc de feina, cosa que USITAC veu «molt positivament perquè, amb tota aquesta història, s’ha pogut també treure gent de l’atur». El secretari d’organització, Alfred Maza, es pregunta «si no s’hagués anunciat el projecte per obrir una altra residència privada i nosaltres no haguéssim començat a moure això, tindríem ara activa la residència d’Horts de Miró?» i sosté que «els arguments que s’han donat per tal de justificar el retard, com l’aplicació del155, no són així».

El centre es reparteix en la segona, tercera i quarta planta de l’edifici localitzat entre el carrer Maria Antònia París i el camí de l’Aigua Nova, damunt del CAP Horts de Miró i compta amb 34 habitacions –17 per planta, cinc d’individuals i 12 de dobles– on estan distribuïts aquests 58 llits. Vilella va rebre ahir, present a l’edifici, els vuit primers usuaris que ja ocupen algunes de les habitacions.

tracking