Diari Més

Municipal

Una empresa recorre la licitació del servei de recollida de la brossa de Reus

Sol·licita al Tribunal de Contractes del Sector Públic una suspensió cautelar de la tramitació de l’expedient mentre revisa el plec

Els contenidors del carrer Llovera i una treballadora de la neteja.

contenidors carrer llovera, reusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una empresa ha presentat, davant el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, un recurs contra el plec que regeix la licitació del nou contracte de la brossa, que té un pressupost d’uns 13,2 milions d’euros l’any i admet ofertes fins el 23 de desembre. L’empresa ha demanat, a més, com a mesura cautelar, la suspensió de la tramitació de l’expedient. El Tribunal de Contractes encara no ha resolt i el pas, independentment del sentit que prengui el futur dictamen, podria implicar demores en el procés per adjudicar el servei de neteja de l’espai públic i recollida de residus municipals, gestió i manteniment de les deixalleries i explotació i manteniment de la planta de voluminosos. L’anunci de licitació ha incorporat ja un avís que informa sobre aquesta situació als interessats en registrar propostes i l’actualitzarà «un cop el Tribunal es pronunciï sobre la mesura cautelar».

Fonts municipals confirmen al Diari Més que efectivament s’ha presentat un recurs especial en matèria de contractació relacionat amb la licitació de la brossa al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic i que, a partir d’aquí, l’òrgan depenent de la Generalitat «haurà d’emetre una resolució». Serà arran d’aquesta resolució que «caldrà determinar si s’ha de fer alguna modificació» sobre el plec actual «o bé si es tira endavant tal com es troba». Les mateixes fonts recorden que «en tot procediment es pot al·legar», en relació al moviment realitzat per aquesta empresa –el nom de la qual no concreten– i vinculen la possibilitat que el procés pateixi retards a les particularitats del dictamen.

El fons de la qüestió

En primer terme, el Tribunal decidirà si aplica la mesura cutelar sol·licitada i, per tant, si suspèn almenys de manera temporal la tramitació de l’expedient. Després, passarà a analitzar el fons de la qüestió. El plec del contracte de la neteja viària i la recollida de la brossa va aprovar-se en la sessió plenària del 25 d’octubre –on va centrar més d’una hora de debat– amb els vots a favor del govern i del grup municipal de Cs, l’abstenció del PSC i el «no» de la CUP, que ha apostat sempre per la internalització del servei. Durant el mateix ple, la regidora d’Hisenda, Mariluz Caballero, va explicar que «la nova contracta es fonamenta en quatre pilars estratègics que són el compliment del marc legal i pressupostari, la millora de la qualitat ambiental de la ciutat, la gestió eficient i fer visible el compromís municipal» i que es busca «una contracta més eficient i flexible, enfocada a donar un millor servei a la ciutadania».

La licitació va publicar-se al perfil de l’Ajuntament el passat 4 de novembre, dins un marge en què ja no es podia fer bo el compromís del govern de no exhaurir íntegre l’últim any de prórroga de l’actual contracte amb FCC que havia forçat a finals de desembre del 2018. Fins ahir, el procés havia rebut prop de 160 dubtes i preguntes per part de possibles aspirants.

Dividit en quatre lots

Tal com va anunciar l’Ajuntament, el contracte es divideix en quatre lots: serveis de neteja de l’espai públic i serveis de recollida de residus; gestió i manteniment de les deixalleries; gestió, explotació i manteniment de la planta de voluminosos; i integració tecnològica. El pressupost de licitació és de 13.227.174,40 euros anuals IVA inclòs, i la durada és de 10 anys. L’adjudicació del contracte del servei de la neteja i la recollida de residus contempla la subrogació del personal d’FCC, d’acord al conveni col·lectiu del sector. Els lots corresponents a la gestió i manteniment de les deixalleries i de la planta de voluminosos estan específicament reservats per a centres especials d’iniciativa social. El plec també contempla «un procés de millora contínua de l’estat de la neteja, amb un control de la qualitat de l’execució del servei».

tracking