Diari Més

Consum

Reus s'uneix a la campanya per fomentar el talent local durant el Nadal

L'objectiu és promoure el col·lectiu de petits creadors que elaboren productes de forma artesanal, local i a petita escala

Imatge dels bolsos de Numon

Reus s'uneix a la campanya per fomentar el talent local durant el NadalNumon

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'organització Talent Local, amb la campanya #joregalotalentlocal, fomenta la compra de regals de producció local i de proximitat aquest Nadal per evitar les dinàmiques de consum massiu que impulsen les grans cadenes, segons informen els promotors de la campanya.

L'objectiu de la campanya és promoure el col·lectiu de petits creadors que elaboren productes de forma artesanal, local i a petita escala per tal de convertir-lo en una alternativa real i de proximitat als regals que proposen les grans cadenes, per així afavorir el comerç de proximitat i fomentar l'economia de territori.

Més de 100 marques s'han unit a la campanya per fer-se veure i animar els consumidors a comprar productes locals per regalar, després d'haver passat un procés de selecció per a garantir la qualitat dels productes, dels processos de producció i dels materials que utilitzen a l'hora d'elaborar-los.

Entre aquestes marques es troben la signatura de joieria Fauna i Flora de la Garrotxa, Numon de Reus (Baix Camp) que produeix bosses fetes amb teixits vells de casa, o Rollitoasí amb motxilles d'estil retro, i propostes de Galícia, Euskadi, Andalusia i Madrid.

Les marques que participen en la iniciativa venen els seus productes per Internet, a través de la seva pròpia web o una botiga en línia, i també hi ha botigues físiques i fires especialitzades en productes locals que s'han sumat a la campanya.

A més d'oferir una alternativa als regals tradicionals, la campanya també destaca la importància de reflexionar sobre el tipus de consum que exercim durant el Nadal i sobre el compromís dels consumidors per canviar el sistema de consum massiu actual.

Les diferents marques i els seus productes es poden consultar a la pàgina web www.joregalotalentlocal.com, on es poden trobar joies, bosses, productes de moda, decoració, papereria, ceràmica i fins i tot animals

tracking