Diari Més

Via Pública

Instal·len jocs adaptats per a infants amb mobilitat reduïda a 12 parcs de Reus

Culmina la col·locació de gronxadors, carrusels, molles i balancins inclusius a places que no en tenien

El gronxador amb seient niu que s'ha ubicat a la plaça de Teresa Miquel i Pàmies.

Instal·len jocs adaptats per a infants amb mobilitat reduïda a 12 parcs de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 12 parcs de la ciutat disposen ja d’elements de joc inclusius i adaptats per a infants amb mobilitat reduïda. Els treballs per instal·lar els gronxadors, carrusels i balancins d’aquestes característiques van començar a finals d’agost i, tal com confirmen fonts municipals al Diari Més, es donen per culminats. Els elements s’han col·locat, en detall, al parc Sant Jordi, el del Trenet, les places de la Cultura de la Pau, de Teresa Miquel i Pàmies, del Teatre, d’Europa, de Lluís Buñuel, de Pedrol Rius, de Salvador Allende, del carrer Cels Gomis, dels Drets Humans i el parc de l’avinguda del President Macià. Cap d’ells tenia jocs inclusius. La iniciativa es correspon amb un dels grans projectes escollits en el marc dels Pressupostos Participatius 2018, que va rebre un total de 514 vots per part de la ciutadania i comptava amb un pressupost de sortida de 100.000 euros.

La idea inicial era que almenys un parc a cada districte disposés d’elements adaptats, per tal de garantir l’accés dels nens en totes les situacions, i intervenir en 15 espais. Finalment, però, i tal com recull el plec que ha regit les feines, «es van descartar la plaça del Racó de l’Avi; la zona verda entre els carrers Frederica Montseny, avinguda Doctor Fleming i la carretera de l’Institut Pere Mata; i per últim, la zona verda entre els carrers Martí Folguera i Josep Caixés».

El criteri de selecció dels parcs on s’ha actuat va resultar ser «la concurrència de nens, la seva accessibilitat i les característiques dels elements ja existents». En aquest sentit, s’ha volgut destacar quatre parcs amb més afluència –Sant Jordi, Trenet, Cultura de la Pau i Teresa Miquel i Pàmies– on «s’ha posat més esforç per equipar-los amb més elements i de majors dimensions». Al parc Sant Jordi s’ha col·locat un pentagronxador amb seient alt de seguretat i un carrusel, mentre que al parc del Trenet s’ha ubicat un gronxador gegant amb seient niu i un altre carrusel. A la plaça de la Cultura de la Pau s’ha instal·lat un gronxador amb seient niu i un carrusel i a la de Teresa Miquel i Pàmies hi ha anat un gronxador amb seient niu i un balancí de jardí amb dos respatllers. La resta d’espais fins arribar a 12 han estrenat una molla doble amb respatller i el parc de President Macià, un gronxador gegant. En aquests, segons la documentació, «tan sols es pot implantar un element més petit però hi ha intenció de seguir dotant-los».

Inventari d’elements

L’Ajuntament va treure a concurs pocs dies enrere, amb un pressupost de 150.000 euros, la redacció de plans directors vinculats a la via pública «amb la voluntat de determinar una estratègia d’execució d’inversions en reposició lligades a les anualitats de 2020 a 2023». Els plans abastaran intervencions a l’asfalt, les voreres, passos de vianants, mobiliari urbà, enllumenat, jardineria, fonts ornamentals i de boca. Però també inclouran actuacions als elements de joc, dels quals es portarà a terme –com en la resta d’apartats– un inventari que en determini l’estat.

tracking