Diari Més

Mobilitat

Els usuaris estrenen la zona blava de l'Hospital de Reus i es resignen a pagar

Els conductors opinen que o bé hauria de seguir sent una àrea gratuita, o bé hauria de tindre un preu simbòlic, encara més econòmic que l’actual

Persones utiliztant els nous parquímetres el primer dia d'obertura

Els usuaris estrenen la zona blava de l'Hospital de Reus i es resignen a pagarOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns usuaris que estrenen la nova zona blava de l’Hospital Sant Joan consideren abusiu haver de pagar per aparcar on abans era gratuït, especialment sent un lloc on «no venim per gust» com explicava ahir Ana Castillo, usuària del pàrquing. L’aparcament s’ha obert aquest dilluns després de tres mesos d’obres. Durant aquest període de temps, molts dels pacients i familiars de l’Hospital s’han trobat amb col·lapses i cues al pàrquing soterrani, on en moltes ocasions s’esgotaven les places lliures.

Davant d’aquesta saturació, la gent optava per aparcar a zones no habilitades, com a les rotondes o a l’Avinguda Universitat, on quedava ocupat un carril de circulació. La zona, ubicada entre les avingudes del Dr. Josep Laporte i de la Universitat, abans funcionava com a lloc d’estacionament gratuït, encara que sense cap mena de regulació, enllumenat o senyalització, on sempre es creaven clots i desnivells. Ara, l’espai té capacitat per més de 320 places i un cost de 50 cèntims l’hora, amb un preu màxim de 2 euros el dia.

Disparitat d’opinions

Encara que alguns dels usuaris creuen que hauria de seguir sent una zona gratuïta d’aparcament, altres valoren positivament l’obra de remodelació del solar i entenen que ara tingui un cost per recuperar la inversió de l’obra. És el cas de Josepa Caçador, usuària del pàrquing, que valora el projecte de forma molt positiva: «Em sembla molt bé el que han fet, a més el preu em sembla correcte».

D’altres però, encara que accepten que tingui un cost, consideren la tarifa no suficientment econòmica per tractar-se d’una zona a la qual no s’hi va per oci precisament, «està bé que ho hagin arreglat però podria haver-hi preus més simbòlics que 50 cèntims l’hora, per mi hauria de ser per exemple 1 euro tot el dia» comentava ahir Remei Salvat.

Víctor Martínez, un altre usuari de l’aparcament, opinava de la mateixa forma: «Em sembla genial que ho hagin arreglat, però estant al costat de l’Hospital, com a molt acceptaria un preu simbòlic, encara que sigui bastant econòmic el preu actual, no el veig bé».

L’aparcament s’ha equipat amb 4 parquímetres intel·ligents, en els quals només s’haurà d’introduir la matrícula, sense necessitat d’imprimir el tiquet i col·locar-lo al cotxe. Es tracta de dispositius d’última generació, amb pantalla tàctil, posicionats a les sortides de vianants de les zones d’aparcament per enregistrar la matrícula.

D’entre diverses valoracions, destaquen les que s’oposen a la tarifació de la zona, com és el cas d’Ana Castillo: «No està bé haver de pagar per aparcar a un lloc com és l’Hospital, on no se’n va per gust» comentava ahir. Ester Julián explicava que «abans tenies dues opcions, si volies pagar, aparcaves al pàrquing subterrani, si no, tenies el solar. Seria millor que seguís sent gratuït», i sobre el nou sistema on no cal imprimir tiquet, afegia que «això de no haver de tornar al cotxe a deixar-lo ho trobo molt bé, però ara he sortit abans d’hora, i no puc deixar-li a ningú el tiquet perquè aprofiti els minuts restants com es pot fer al centre de la ciutat».

Rosa Maria Hernández, també usuària del pàrquing, coincidia amb les anteriors opinions, aprovant l’obra però no la tarifació. L’Ajuntament tarifa aquesta zona en el marc d’accions preses per esquivar una demanda d’Iridium, entitat que abans gestionava l’aparcament.

tracking