Diari Més

Política

El TSJC confirma l'anul·lació de l'adhesió de l'Ajuntament de Reus a l'AMI

La decisió, que és pionera, considera que el vincle sobrepassaria l’àmbit de les competències locals

Imatge de l'Ajuntament de Reus amb l'estelada

El TSJC confirma l'anul·lació de l'adhesió de l'Ajuntament de Reus a l'AMIACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha deixat sense efecte l’adhesió de l’Ajuntament de Reus a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Tal com avançavaEl Mundo, el TJSC ha desestimat un recurs presentat pel consistori i per l’AMI després que el Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Tarragona anul·lés, al febrer del 2017, l’adhesió que s’havia aprovat en sessió plenària al juliol del 2015 per considerar que la intenció era «disposar de recursos públics per dur a terme finalitats contràries a l’ordenament jurídic».

Fonts municipals consultades en relació al dictamen es limiten a precisar que l’Ajuntament ha rebut avui la interlocutòria en qüestió i que pròximament decidirà com procedir.

Segons publica el mateix rotatiu, el TSJC rebutja ara els recursos perquè considera que l’adhesió a una entitat com l’AMI sobrepassa l’àmbit de les competències locals que pertoquen a l’Ajuntament i recorda que «la impugnació va dirigida contra un acord municipal que suposa una despesa pública, que afecta tots els ciutadans del municipi».

L’Ajuntament havia anunciat ja temps enrere la determinació de no continuar pagant la quota a l’AMI fins haver obtingut una sentència ferma sobre la relació entre ambdós.

La decisió de recórrer la primera sentència del Contenciós Administratiu l’havia pres igualment el ple, en sessió del febrer del 2017. El moviment perquè Reus no continués formant part de l’AMI l’havien fet al jutjat Societat Civil Catalana i Associació Cívica Cultural.

Anar al Suprem

La decisió del TSJC resultaria pionera pel fet que una segona instància s’ha pronunciat sobre l’adhesió d’un ajuntament a l’AMI i podria establir, de la mateixa manera, jurisprudència pel que fa a recursos similars que es trobin encara en curs i que s’hagin de resoldre a partir d’ara.

Tant l’Ajuntament com l’AMI es troben encara en disposició de seguir batallant perquè l’adhesió sigui efectiva, i poden presentar recurs davant el Tribunal Suprem si és que decideixen continuar endavant. Com a mínim l’Ajuntament, de moment, no ha decidit encara els passos que seguirà i ho farà un cop hagi tingut oportunitat d’estudiar a fons la interlocutòria.

tracking