Diari Més

Trànsit

Fins a 14 passos de vianants del carrer Astorga tindran llum i senyals

L’Ajuntament aprova el projecte, triat als Pressupostos Participatius 2019 i que costa 60.000 euros

Alguns dels passos zebra on s'instal·laran leds.

Fins a 14 passos de vianants del carrer Astorga tindran llum i senyalsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 14 passos de vianants repartits al llarg del carrer Astorga, dos d’ells dobles, s’il·luminaran per «garantir la seguretat de les persones que vulguin travessar, donat que en aquests punts no hi ha semàfors». La il·luminació es realitzarà a través de projectors leds, i es col·locarà també senyalització amb el pictograma del pas zebra i provista de llums blaves i blanques amb la finalitat de «captar l’atenció dels conductors».

El projecte, el qual ha resultat aprovat inicialment per decret del regidor de Desenvolupament Urbà i Via Pública aquest 20 de novembre, és un dels que van resultar escollits en el marc del procés dels Pressupostos Participatius 2019, proposat per M.J. Ariza. Buscava «incrementar la il·luminació del carrer Astorga, fent especial incidència en la il·luminació dels passos de vianants», va rebre el suport de 236 veïns de Reus i era un dels que encara restaven pendents de tirar endavant dins d’aquella convocatòria. L’Ajuntament de Reus invertirà, tal com estava previst, uns 60.000 euros en l’execució de les actuacions.

En detall, els passos que ara es dotaran de llum es localitzen a l’alçada dels números 7, 22, 23, 24, 26, 28, 30, 32, 34, 38, 44, 46 i 48 del carrer Astorga. Les lluminàries es muntaran sobre col·lumnes de prop de cinc metres d’alçada i probablement tinguin un aspecte similar a les que ja es van implantar anteriorment a diferents punts de l’avinguda dels Països Catalans. El nivell de llum serà verificat passats 30 dies de l’entrada en funcionament dels dispositius. La instal·lació dels nous punts de llum es realitzarà a la xarxa existent en els diferents quadres elèctrics de control de l’enllumenat. Es considera que pel poc consum dels projectors, els set quadres on es connecten els projectors tenen la suficient reserva com per absorbir la potència. Tos els materials utilitzats, segons detalla el projecte, «hauran de ser de primer qualitat».

Les grans iniciatives

La il·luminació del carrer Astorga centrada en aquests 14 passos de vianants va rebre l’ok als Pressupostos Participatius 2019 amb altres tres grans projectes: millores al parc de la plaça d’Antoni Correig i Massó (317 vots i 120.000 euros euros), millores a la sala exterior i polivalent de La Palma (270 vots i 120.000 euros) i la transformació de Reus en ciutat inclusiva (249 vots, 150.000 euros). La que ara tira endavant és, doncs, la de menor import.

tracking