Diari Més

Economia

Diversos empresaris s'interessen pel restaurant del Gaudí Centre

Redessa revisa el preu de lloguer del local municipal, que aquest 6 de gener farà tot un any tancat però encara no té qui l’exploti

L'establiment es localitza a l'àtic de l'edifici dedicat a Gaudí.

Diversos empresaris s'interessen pel restaurant del Gaudí CentreOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim dia 6 de gener farà un any que el restaurant del Gaudí Centre, la Capsa Gaudí Espai Gastronòmic, va servir els últims àpats. L’establiment va posar fi a l’activitat després que els seus gestors no trobessin «cap oferta prou seriosa» per traspassar el negoci, ubicat a dependències de propietat municipal i sobre el qual hi havia una concessió fins al 2025 que va cancel·lar-se.

La terrassa va ser retirada del Mercadal l’endemà del tancament, el dia 7. Fonts municipals asseguren al Diari Més, consultades en relació al futur d’aquest espai, que «Redessa s’ha reunit recentment amb algunes persones que han expressat interès en conèixer l’estat del local i, en el cas que sortís a concurs, optar a poder-lo gestionar», sense concretar més informació sobre aquests empresaris.

Paral·lelament, l’Ajuntament ha realitzat «una taxació sobre quin és el preu de mercat del lloguer d’aquest espai, per tal d’adequar l’import mensual a la situació de la ciutat», sense entrar a detallar si això pot derivar en una rebaixa de les quotes fixades fins ara. Tot plegat facilitaria, tal com precisen les mateixes fonts, que «en el moment de treure a concurs aquest espai, l’import s’adeqüi a les característiques i la ubicació», entre altres, tot tenint en compte que les quotes «històricament han inclòs tot l’equipament i el mobiliari de l’interior del restaurant així com també els consums».

Un nou concurs

Des de l’Ajuntament ja havien apuntat el passat gener que «la intenció és mantenir el servei de restauració al lloc» i que s’«estudiarà la manera de fer-ho possible». Una de les opcions passava per convocar un nou concurs públic.

Durant la campanya del 26-M, i per tant quan ja es trobava tancat, Ara Reus va proposar que l’espai de la Capsa Gaudí es destinés a escola d’hostaleria on s’impartissin cicles formatius i cursos PTT. Una opció, aquesta, que finalment no es materialitzarà. El moviment per reobrir el restaurant, però, encara no s’ha dut a terme, probablement per la tramitació derivada de la desvinculació dels anteriors gestors, a què es reclamen ara judicialment diners per les inversions que seran necessàries per tornar el local a les condicions anteriors a com ha quedat després d’aquesta darrera etapa d’ús.

L’última vegada que es va adjudicar l’explotació del restaurant del Gaudí Centre va ser l’any 2014, a través d’un procediment negociat i després d’haver convocat un total de tres licitacions consecutives que van resultar en tots els casos desertes. La durada del contracte es va preveure inicialment fins al 31 de desembre del 2025. El preu del lloguer va fixar-se llavors a l’entorn dels 3.000 euros mensuals, uns 36.000 euros l’any.

Entre altres qüestions, els plecs de condicions redactats per regir aquelles licitacions establien que l’oferta gastronòmica dels qui optessin a gestionar el restaurant hauria de ser «de qualitat, vinculada a la cuina mediterrània i de mercat, i que abasti diversitat d’oferta i preu», que «no s’admetran propostes gastronòmiques del tipus menjar ràpid» i que «l’adjudicatària ha d’oferir menús». Accedir a un traspàs hauria permès, qui el volgués tirar endavant, completar la concessió prevista fins al 2025.

Atractiu turístic

El servei de restauració localitzat a la part d’àtic del Gaudí Centre va ser concebut com un complement de l’oferta expositiva perquè els visitants de l’equipament hi trobessin un segon atractiu. El centre d’interpretació dedicat a l’arquitecte Antoni Gaudí continua sent la principal porta d’entrada de turisme a la ciutat i es perfila com la proposta patrimonial amb més visitants.

Amb dades facilitades per l’Ajuntament aquest estiu, entre el juny i el juliol hi havien passat 11.892 persones, un 7% més que al mateix període del 2018. En una dècada, ha registrat més de 750.000 visites.

tracking