Diari Més

Benestar

La residència d'Horts de Miró de Reus obrirà dilluns, després de set anys construïda

S’activen 29 llits conveniats del total de 58 en una sola planta, els empleats s’incorporaran aquest cap de setmana i el dia 9 entraran els primers usuaris

L'alcalde, Carles Pellicer, i la regidora de Benestar, Montserrat Vilella, van visitar l'edifici.

La residència d'Horts de Miró de Reus obrirà dilluns, després de set anys construïdaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La residència d’Horts de Miró obrirà portes, finalment, aquest 9 de desembre, set anys després d’haver culminat la construcció de l’edifici i al desenllaç d’altres dos de tràmits per la posada en funcionament, amb 29 places totes elles conveniades.

Els primers quatre usuaris, tal com detallava ahir la regidora de Benestar Montserrat Vilella, s’instal·laran a l’equipament dilluns. Després, s’aniran fent entrades progressives fins que les 29 places quedin ocupades, probablement al gener. La resta fins arribar als 58 llits de la capacitat total de la residència «les sol·licitarem, si ens toquen per territori, quan la Generalitat n’obri de noves».

Pel que fa a les 20 places de centre de dia amb què també compta el mateix edifici, aquestes «estan disponibles» ja però seran privades. El centre es reparteix en la segona, tercera i quarta planta de l’edifici entre els carrers Maria Antònia París i Aiguanova, damunt del CAP Horts de Miró i compta amb 34 habitacions –17 per planta, cinc d’individuals i 12 de dobles– on estan distribuïts aquests 58 llits.

La fi d’un llarg periple

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, apuntava ahir en una visita a la residència que «complim el compromís amb la ciutadania tot i que som conscients del retard» i que «no ha estat fàcil, per qüestions diverses, jurídiques i la situació econòmica». Vilella, al seu torn, apuntava «l’aplicació del 155» com un dels factors decisius en la demora, així com «administratius».

«La confirmació que tot plegat estava en ordre», afegia la regidora de Benestar, «la vam tenir divendres passat i, per això, hem fixat el dia 9 com a data d’obertura». Tant ella com Pellicer celebraven ahir amb cautela el que sembla el final del periple per l’activació de l’equipament per a la tercera edat.

Uns 20 empleats, tant d’atenció directa com indirecta, s’incorporaran a partir del cap de setmana a la residència per completar els preparatius de cara a l’arribada d’usuaris. Al soterrani de la residència hi ha els serveis generals de l’edifici com cuina, bugaderia, magatzem, vestidors de personal i les sales d’instal·lacions.

A la planta baixa s’hi troba l’accés. A la segona planta hi ha el menjador general, la sala d’estar del centre i serveis específics com són les sales de podologia, perruqueria, sala de gimnàs i rehabilitació, sala de teràpia ocupacional i vestidors dels usuaris del centre de dia.

A les plantes tercera i quarta, que són iguals, hi ha les habitacions, sala d’estar i de bany assistit. El cost dels llits és d’uns 1.384 euros per als usuaris de grau I, uns 1.651 euros per als de grau II i prop de 1.869 euros per als de grau III, però aquest no és l’import que els residents abonen ja que es tracta de places concertades, que els preus van en relació a les pensions i que es respecta sempre una quantitat per a diners de butxaca. En una primera fase accediran al centre els residents i, més endavant, els usuaris d’aquestes 20 places de centre de dia.

Des del sindicat USITAC, que ha mantingut en els darrers anys una intensa lluita per l’activació de l’equipament, explicaven ahir, en conèixer que l’obertura ja té una data, que «ens congratulem que la residència al final obri» però valoraven com a «vergonyós» el fet que «s’hagi trigat set anys a obrir i no s’obrin les 58 places». I expressen que «ens hauria agradat que la residència obrís a plena capacitat» i que «en aquest temps ha quedat clar que la privada sempre va abans que la pública».

tracking