Diari Més

Equipaments

L'obra per reformular l'antiga Escola d'Art de Reus surt a licitació per 2 MEUR

La planta baixa es convertirà al 2020 en un centre de formació adreçat al personal de l’administració

La Diputació, propietària de l'edifici, impulsa el projecte.

L'obra per reformular l'antiga Escola d'Art de Reus surt a licitació per 2 MEUROlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona ha tret a licitació, amb 2.058.000 euros de pressupost IVA inclòs, les obres de rehabilitació de l’antiga Escola d’Art, a la Boca de la Mina, amb l’objectiu de convertir-la en un centre de formació. El projecte contempla la reforma de la planta baixa i de les cobertes de l’edifici que els estudis de disseny havien ocupat fins al seu trasllat al carrer del Vent, l’any 2014, així com l’adequació d’espais i una redistribució que permeti millorar l’eficiència energètica del conjunt.

A través d’aquesta actuació, tal com detalla la documentació vinculada a les feines, «està previst concentrar totes les activitats formatives realitzades per la Diputació en un únic espai i que aquest ofereixi les condicions necessàries per a cada oferta formativa, permetent prescindir del lloguer de l’actual local de la Valll de l’Arrabassada, alliberar espais a altres edificis i millorar la gestió de les activitats formatives».

El conjunt de l’edifici i el solar són propietat de la Diputació de Tarragona. La planta semi-soterrani i una part del solar utilitzat com a aparcament estan cedits a l’ús a la Generalitat de Catalunya que hi té ubicada l’Escola Oficial d’Idiomes de Reus.

La planta baixa, la reforma de la qual aborda el projecte, estava ocupada per l’Escola d’Art i Disseny de Reus fins fa tres anys. A l’espai de l’antiga Escola d’Art hi ha unes aules destinades a formació Dual Tic i recentment s’ha adequat una altra aula per, de manera provisional, realitzar-hi formació Crowd Working. El futur centre de formació de la Boca de la Mina anirà destinat a la formació del personal de la Diputació, la de personal l’administració pública del territori –a través del Sistema d’Assistència Municipal (SAM) que tracta d’establir les condicions més adequades perquè es porti a terme el desenvolupament del nucli essencial de competències que es refereix a l’assistència i la cooperació jurídica, econòmica i tècnica en les obres i els serveis municipals–, servirà a personal d’altres sectors per buscar feina i s’hi faran accions de suport als emprenedors. S’hi traslladaran, per tant, a més de l’activitat del local de la Vall de l’Arrabassada, també la de l’edifici Síntesi i del mateix Palau.

Les obres abasten la creació d’aules, un office per al personal, la construcció d’un pas interior que comunicarà els espais sense necessitat de sortir al carrer, paviment de vinil i l’execució de nou de les instal·lacions d’electricitat. Hi haurà una espai per a càtering, magatzems, zones de treball i es reordenarà l’accés construint una nova rampa i un pòrtic metàl·lic. El marge per presentar propostes a la licitació finalitza dilluns, dia 9 de desembre, i el termini previst per a l’execució dels treballs és de sis mesos, fet pel qual la remodelació podria culminar durant el 2020 o principis del 2021. Una part del projecte es finançarà a través de fons FEDER.

El circ que no va ser

Inicialment, al 2015, Diputació i Ajuntament de Reus van signar un conveni per traslladar a l’antiga Escola d’Art el vessant professional del Centre de les Arts Gestuals i del Circ de Reus Giny. La intenció era «la posada en funcionament d’un espai pioner, dedicat al circ i al teatre gestual».

Al 2016, però, ja es va anunciar la paralització del projecte, que quedarà definitivament enterrat amb la conversió de l’edifici en centre de formació. El Giny tampoc no acull, en l’actualitat activitat vinculada al circ.

tracking