Diari Més

Barris

Constituïda una comissió al barri del Carme de Reus per combatre la inseguretat

S’ha definit un calendari d’actuació per zones

Els participants de la reunió ahir a l'Ajuntament de Reus.

Associació veïns L'Harmonia, Josep Machado, barri del CarmeCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, es va reunir ahir amb Josep Machado, el president de l’associació de veïns de L’Harmonia del Carme. Aquest és el primer pas per abordar la problemàtica de la seguretat del barri, que gairebé va portar als veïns a organitzar-se per sortir ells mateixos a patrullar els carrers amb fustes. Les causes van ser diversos incidents, com robatoris i fins i tot un incendi, que van provocar la inseguretat dels veïns.

La trobada ha permès constituir la Comissió de Coordinació del barri del Carme. L’objectiu és que aquesta es reuneixi un cop al mes per abordar diversos temes d’interès i articular un espai de seguiment. S’ha definit un calendari de treball, que s’iniciarà pròximament amb una visita de l’alcalde al barri. La següent reunió està prevista pel gener on s’analitzarà el pla d’actuació sobre arquitectura i habitatge.

La comissió abordarà els temes de treball per àmbits geogràfics per guanyar en efectivitat i s’ha acordat que el primer àmbit serà l’entorn de la plaça de Sant Benet. La segona reunió, prevista pel febrer, serà per treballar conjuntament en matèria de seguretat.

La comissió està presidida per l’alcalde i Machado, i participada per representants polítics i tècnics de l’Ajuntament, així com membres de l’associació de veïns.

El president de l’associació L’Harmonia del Carme, per la seva part, es mostra satisfet i esperançat amb la manera en que avança la situació, i ha expressat que «encara que la trobada amb l’alcalde ha trigat més del que pensàvem, sentim que se’ns està escoltant».

tracking