Diari Més

Veïnal

La FAVR recull unes 2.000 signatures contra la pujada dels impostos

Les signatures s’afegeixen a les 1.250 que ja s’havien registrat i les prop de 1.300 de ‘Change.org’

Una imatge d'arxiu d'una de les reunions de la FAVR.

FAVR, Reus, reunió, signatures, impostosOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR) ha recollit, des que s’aprovés la modificació d’ordenances fiscals al ple del 25 d’octubre, «prop de 2.000» signatures en paper contra la pujada d’impostos. La xifra s’acabarà de concretar aquesta tarda i està previst que, demà, les signatures es registrin a l’Ajuntament de Reus. Des de la Junta de la FAVR expliquen que la iniciativa s’ha dut a terme «amb la participació de les entitats que formen part de la FAVR», que ara ronden la trentena, i per «posar de manifest que l’increment és excessiu. A ningú li han pujat enguany un 10% la pensió, ni un 10% el sou, però sí que li pugen un 10% els impostos».

Des de la mateixa Junta valoren que dur a terme l’augment per fases, al llarg d’alguns anys, «hauria estat una millor solució per tothom però l’Ajuntament va creure que era millor idea fer-ho de cop. Per això, totes les associacions de veïns han volgut recollir aquestes signatures per demostrar a l’Ajuntament que no hi estan d’acord».

Aquestes prop de 2.000 firmes que es quadraran avui en una quantitat exacta s’afegeixen a les 1.250 que ja va entrar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), la setmana passada, el president de l’Associació de Veïns I de Maig, Eduardo Navas. Aquelles firmes, segons explicava Navas, es van recollir per part del veïnat d’«Immaculada, Zona V i Mas Vilanova, entre altres, i a negocis de restauració».

Les registraran demà

Una iniciativa oberta a la plataforma digital Change.org en el mateix sentit, d’altra banda, acumulava ahir a les nou de la nit 1.281 signatures online de l’objectiu de 1.500 que s’ha fixat. En total, si aquests càlculs s’acaben complint, entre paper i digital s’haurien recollit prop de 5.000 signatures contra l’augment global d’impostos d’un 9,7% que el govern de Reus va aprovar i que aplicarà a partir de l’1 de gener del 2020. De moment, les de la FAVR es registraran, si no hi ha cap novetat d’última hora, demà mateix.

A banda de firmes, i pel seu compte, I de Maig va presentar també al·legacions contra nou de les modificacions d’ordenances fiscals. El gest forçarà, molt probablement, el pas de la pujada d’impostos pel ple del desembre.

tracking