Diari Més

Mobilitat

Els pàrquings de Sant Ferran i les Oques de Reus deixaran de tenir preus reduïts

S’incorporaran a la primera corona al llarg del 2020 i l’abonament de 12 hores diàries passarà de costar 583 a 836 euros l’any

Imatge d'arxiu de l'interior del parquing de les Oques.

Els pàrquings de Sant Ferran i les Oques de Reus deixaran de tenir preus reduïtsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pàrquing de les Oques i el de Sant Ferran s’integraran, al llarg del 2020, en la primera corona, on hi ha ara Baluard, Llibertat i La Fira Centre Comercial. El moviment implicarà que els usuaris dels dos aparcaments deixin de beneficiar-se de la reducció de preus que Reus Mobilitat i Serveis aplica als de la segona corona, la qual quedarà configurada únicament per Prim, Pastoreta i Carrilet. L’abonament per estacionar 12 hores diàries dins la segona corona té un preu de 53 euros mensuals i 583 euros l’any. Aparcar en la mateixa franja a la primera corona costa 76 euros al mes i 836 al total de l’any. El pas de les Oques (450 places) i Sant Ferran (80 places) a la primera corona comportarà, doncs, una diferència de 23 euros al mes o de 253 l’any per als abonats que vulguin continuar sent-ho en les mateixes condicions a aquests dos pàrquings.

Fonts municipals precisen al Diari Més que la reestructuració de corones es materialitzarà durant el 2020, sense que hi hagi ara una data fixada per dur-la a terme. I concreten que aquest pas el fa Reus Mobilitat i Serveis, en relació a Sant Ferran, perquè les seves dimensions limitades propicien que s’ompli amb facilitat.

Tornar a l’anterior situació

El pàrquing de les Oques, tal com sostenen les mateixes fonts, ja havia format anteriorment part de la primera corona però es va reubicar a la segona arran del trasllat de l’Hospital Sant Joan de Reus a l’actual edifici del carrer Joan Laporte i en un moment en què l’ocupació va descendir. La voluntat, apunten, és que, per la seva localització sota el Mercat Central, les Oques sigui el pàrquing de més rotació del global de la xarxa de Reus Mobilitat i Serveis. Alguns dies, però, està complet. Amb la mirada posada a la futura ampliació del CMQ a dependències de l’antic hospital, també, s’ha optat per retirar a aquest pàrquing la reducció de preus de què gaudeixen els de la segona corona.

Més enllà del ball en les corones, els preus dels abonaments multipàrquing –a temps complet o parcial– no han de variar l’any que ve. Sí que augmentarà, però, tal com ja es va anunciar, el cost de la rotació: s’incrementen 5 cèntims la primera i la segona hora d’estacionament –valdran 1,90 euros l’hora– però es manté el màxim de 4 euros al dia. La tarifa nocturna passarà de 0,50 euros a 0,60 euros l’hora i es continuarà aplicant entre les 22 i les 6 h.

Pel que fa a l’aparcament de l’Hospital Sant Joan (650 places) i el del Tecnoparc (580 places), els dos que l’empresa pública ha incorporat aquest 2019 a la seva xarxa, també es produiran canvis. El de l’Hospital Sant Joan es quedarà a la primera corona, on ja s’havia col·locat a l’estiu. El del Tecnoparc, però, passarà a la segona i gaudirà, per tant, de les reduccions de l’abonament multipàrquing d’aquest apartat. A més, aquí el preu màxim diari es manté en 2 euros, el més baix de la xarxa.

L’entrada del pàrquing de l’Hospital a la xarxa de Reus Mobilitat i Serveis va anar de la mà d’un acord amb Iridium, la fins fa pocs mesos gestora de l’aparcament, que ha implicat la conversió del solar exterior del centre sanitari en una àrea de zona blava a 2 euros al dia i 0,50 cèntims l’hora. Entre les condicions de l’acord amb Iridium, hi ha no crear nous aparcaments ubicats a terrenys municipals en un radi de 500 metres traçats a partir del Sant Joan.

La zona blava puja un 1,7%

El preu de la zona blava sí que serà lleugerament més alt a partir de l’1 de gener. En detall, pujarà un 1,7%. L’Ajuntament ha habilitat resentment tot un seguit de solars com a aparcaments dissuasoris al raval de Sol i Vista (24 places), Roger de Llúria (42), Sor Lluïsa Estivill (50), Països Catalans (275) i Velòdrom (68), i en prepara un al carrer Falset (25).

tracking