Diari Més

Medi Ambient

El camí dels Morts, «deteriorat i amb clots i pedaços», es pavimentarà

Repararan desnivells a 1.738 metres d’aquesta via, transitada pel veïnat i que és un itinerari d’esports

El tram del camí dels Morts sobre el qual s'actuarà.

El camí dels Morts, «deteriorat i amb clots i pedaços», es pavimentaràOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tram del camí dels Morts entre el camí de la Pedra Estela i el carrer Cantàbric quedarà pavimentat. L’Ajuntament destinarà prop de 20.000 euros a tasques de millora d’aquest punt concret, una «infraestructura de pas força transitada per veïns amb vehicle i a peu i que també forma un itinerari usual per a activitats de lleure», en constatar que «actualment es troba en un estat avançat de deteriorament amb clots i desnivells».

El manteniment d’aquest espai, segons detalla la documentació vinculada al projecte, «és alt però no resulta eficient» i «causa una mala imatge de ciutat». El camí dels Morts presenta ara un ferm irregular «atès el trànsit important durant un llarg període de temps i els molts pedaços». La superfície que es pavimentarà abasta fins a 1.738 metres quadrats.

Els treballs consistiran en l’anivellament dels clots i l’aplicació d’una capa de formigó de 10 centímetres. Es busca, en detall, «aconseguir un acabat geomètric de l’esplanada, absent de restes vegetals i sots que puguin dificultar o bé minvar l’eficàcia de l’estesa de la capa per on es roda». El termini d’execució de les obres és de 90 dies, és a dir tres mesos, a comptar a partir del seu inici. El pressupost global és de 21.050 euros.

Part del Rutes Reus

En total, l’extensió del camí dels Morts és de prop de 7 quilòmetres que el configuren com un entre els més llargs del municipi. També centra un dels recorreguts del projecte Rutes Reus, amb una distància de fins a 14 quilòmetres. En aquest cas, però, s’intervindrà únicament en el tram entre el camí de la Pedra Estela i el carrer Cantàbric, on es troben ubicats diferents masos i també algunes naus. La memòria d’obres destaca que la intervenció no contempla, en cap cas, feines de reforç estructural, ni de seguretat de senyalització, així com tampoc cap tipus de reforma d’infraestructures de reg o altres, «que en el seu cas hauran de ser objecte d’un nou estudi específic».

El camí dels Morts, que enllaça amb Misericòrdia, té sortida també –tot i que en un tram anterior– a l’avinguda d’Antoni Planàs i Marca, on està previst que de manera imminent pugui obrir portes als usuaris el futur Centre d’Alzheimer Fundació Rosa Maria Vivar. Les connexions de transport públic a la zona ja van viure millores al setembre amb la creació d’una nova parada de bus de la L20.

tracking