Diari Més

Infraestructures

Adjudicat l'estudi per activar el bus BRCat T1 entre Reus i Tarragona

Concretar el futur corredor de trànsit ràpid costarà prop de 70.000 euros

A una part de la marquesina ja es va canviar el vidre per plàstic.

El rentat de cara de l'estació de bus de Reus, pendent de senyalització i xarxesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha adjudicat per 69.222 euros IVA inclòs la redacció de l’estudi previ al desenvolupament dels serveis BRT (bus ràpid trànsit) que enllaçaran Reus i Tarragona. La línia, que abastaria un total de 15,2 quilòmetres entre les dues ciutats, rebria la denominació de BRCat T1 i suposaria una evolució en relació a l’actual xarxa d’altes prestacions Exprés.cat. La Generalitat desplega els serveis BRT a Catalunya a través de la xarxa BRCat, la qual busca «proporcionar un sistema de transport col·lectiu que pugui assolir els nivells de capacitat d’un sistema ferroviari però amb la flexibilitat de l’autobús».

El contracte, que s’ha tancat amb l’empresa Ayesa Enginyeria i Serveis SA, contempla una durada de sis mesos. El pressupost màxim de licitació era de 77.343 euros IVA inclòs i al concurs van concórrer una dotzena d’empreses.

Vies específiques

El sistema BRCat preveu la implantació de «vies específiques o altres mesures infraestructurals» que puguin ajudar a «potenciar la velocitat comercial dels serveis de transport públic en autobús per fer-los competitius amb el vehicle privat». Els corredors BRCat «han de combinar estacions, carrils exclusius, vehicles de baixes emissions, plans d’operació flexibles i tecnologia per proporcionar un servei eficient i d’alta qualitat». La manera com tot plegat es traslladi a la realitat és el que analitzarà l’estudi previ. Reus-Tarragona ha estat escollida entre les línies a desenvolupar en considerar-la una de les que tenen una demanda major i més potencial de millora. Dels 15,2 quilòmetres inclosos en el nou corredor, fins a 6,1 corresponen a l’àmbit urbà. La documentació vinculada a l’estudi apunta que «tot i que habitualment no es detecten situacions de congestió servera en hores punta» en el trajecte entre Reus i Tarragona, «es poden donar ocasionalment retencions».

tracking