Diari Més

Seguretat

La Guàrdia Urbana de Reus posa en marxa el pla especial de seguretat per Nadal

Volen prevenir i reduir els fets delictius i garantir el normal desenvolupament dels esdeveniments programats

Imatge d'una patrulla de la Guardia Urbana durant la campanya de Nadal

La Guàrdia Urbana de Reus posa en marxa el pla especial de seguretat per NadalCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana posa en marxa aquest divendres, 29 de novembre el dispositiu de seguretat de Nadal amb l'objectiu de prevenir i reduir els fets delictius, augmentar la percepció de seguretat i garantir el normal desenvolupament de les activitats i esdeveniments específics d’aquest període. La policia municipal es coordinarà amb la resta de cossos de seguretat, i amb l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, per sumar esforços i augmentar el nombre d'efectius destinats a garantir la seguretat de la ciutadania.

El dispositiu de seguretat de Nadal es durà a terme fins el diumenge 12 de gener de 2020, adaptant-se als dies festius i diumenges en que està permesa l’obertura de comerços: els dies 1, 6, 8, 15, 22 i 29 de desembre, i els dies 5 i 12 de gener de 2020.

El pla de seguretat té com a objectiu principal prevenir i reduir els fets delictius, augmentar la percepció de seguretat i garantir el desenvolupament normal de les activitats durant les festes de Nadal. Per aquest motiu la presència policial s’intensifica amb patrulles a peu, per prevenir els fets delictius més habituals en aquestes dates: petits furts, robatoris en establiments comercials i estrebades. L'objectiu és reforçar la seguretat mitjançant la policia de proximitat, per dissuadir i prevenir la comissió d'actes delictius, especialment en llocs molt concorreguts.

La Guàrdia Urbana reforçarà el nombre d'efectius, i destinarà 4 patrulles pel matí i per la tarda, que patrullaran pels principals eixos comercials de la ciutat mitjançant patrulles de proximitat. Aquestes patrulles comptaran amb el suport d'altres patrulles, de paisà i de seguretat ciutadana; així com dels voluntaris de Protecció Civil, els quals realitzaran tasques assistencials i de col·laboració.

Les patrulles policials establiran contactes diaris amb els comerços i representants del teixit comercial per treballar conjuntament i detectar possibles incidències.

Amb tot, la campanya nadalenca també es destinarà a altres punts d’especial interès policial com ara grans superfícies comercials, supermercats, polígons, estacions de tren, autobusos, aeroport, carreteres d’entrada i sortida de la ciutat, etc. Així mateix, els cossos de policia continuaran realitzant les seves tasques de seguretat a la resta de la ciutat, com ara, el control del transit de vehicles, l'atenció al ciutadà, establir controls i dispositius de seguretat ciutadana, l'atenció a les víctimes, etc.

Per millorar la proximitat policial als ciutadans, la Guàrdia Urbana també posa a disposició dels ciutadans i comerciants, les Comissaries Externes de Proximitat i en especial les ubicades a l'Estació d'autobusos i la de l'Antic Hospital del Cr. Sant Joan, destinades a l'atenció al ciutadà i de recollida de denúncies.

Serveis especials per Cap d’Any i la Cavalcada de Reis

Pel que fa a la nit de Cap d’Any, la Guàrdia Urbana intensificà els dispositius policials a l’entorn de les zones d’oci nocturn que aquella nit ampliaran els horaris de tancament, amb l'objectiu de garantir la convivència en l’espai públic. També s’establiran controls de trànsit.

Durant la cavalcada de reis, s’implementaran dispositius específics, atès la gran afluència de persones que s’hi concentra

tracking