Diari Més

Salut

L'Hospital Sant Joan de Reus deixarà d'acollir activitat privada al 2020

El comitè d’empresa del CMQ celebra la nova reorganització de serveis, que significa «una ampliació»

Una imatge d'arxiu de l'exterior de l'antiga Clínica Fàbregas.

Clínica Fàbregas, Hospital Sant Joan de Reus, CMQOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La redistribució de serveis del CMQ entre l’antic hospital –que està sent rehabilitant– i la Clínica Fàbregas –on ara es troba establert en la seva majoria– implicarà que l’edifici de l’Hospital Sant Joan de Reus, al carrer Josep Laporte, deixi d’oferir atenció a mútues. En l’actualitat, el CMQ té a dependències del Sant Joan una vintena de llits d’hospitalització i s’hi fan algunes intervencions quirúrgiques. Amb la reformulació, l’activitat vinculada al CMQ desapareixerà íntegrament de l’Hospital i s’ubicarà a la Clínica Fàbregas. El Sant Joan passarà a atendre només pacients de la sanitat pública amb l’excepció de certes urgències, com fan ordinàriament tots els centres. Fonts consultades asseguren al Diari Més que el moviment concret de fer sortir l’atenció privada dels espais del Sant Joan es materialitzarà durant el 2020.

La decisió té a veure amb el traspàs del Sant Joan al CatSalut, a través de la creació d’una nova entitat de dret públic que hauria de quedar constituïda en poques setmanes, de manera que el canvi de gestió es faci amb l’edifici reservat únicament per a l’atenció pública.

Així les coses, a l’antic hospital s’instal·larà tota l’activitat ambulatòria del CMQ: urgències –que passarà dels 2 boxs actuals a 5 boxs–, consultes externes, exploracions complementàries i radiologia, i intervencions de cirurgia menor ambulatòria i proves invasives. A l’edifici del carrer Gaudí, el de la Clínica Fàbregas, es concentrarà tota l’activitat quirúrgica i l’hospitalització, la qual ara es presta aquí mateix i a l’Hospital Sant Joan, així com també una part de les consultes externes. El plantejament inicial preveia el trasllat complet del CMQ a l’antic hospital, un cop finalitzada una primera fase de rehabilitació dels espais, i dur provisionalment els quiròfans al Sant Joan mentre s’executava la segona fase de reformes. La signatura d’un nou contracte de lloguer amb la Fàbregas permet, a més de quedar-s’hi, ampliar el CMQ a l’antic hospital, no allotjar més serveis al Sant Joan i reubicar fora del carrer Josep Laporte els que hi havia.

Quiròfans i hospitalització

El nou dibuix satisfà el comitè d’empresa del CMQ, que valora que «ens ha anat molt bé» l’acord que perllonga el lloguer amb la Clínica Fàbregas durant deu anys perquè «ens preocupava l’activitat que havia d’anar a l’Hospital Sant Joan, ja que els quiròfans resultaven una cosa complicada d’encabir». El portaveu del comitè, Edu Mejías, celebra que «ara, el que fem ja no és un trasllat sinó una ampliació» i detalla que a la Fàbregas «li convenen algunes reformes, coses bàsiques de reparacions i pintura, que estan previstes, que són necessàries també per salut i que segurament es podran fer». «Probablement per a tothom hauria estat més difícil mantenir tres edificis que mantenir-ne només dos», afegeix Mejías, que diu que «l’únic que hem d’acabar de definir és de quina manera es farà el pas del personal que treballava ara a la planta de l’Hospital Sant Joan per al CMQ, que no ha de perdre ni molt menys el seu lloc de feina però que ara s’ha de reubicar». «Tenim en aquests moments la seguretat que estem tots junts i això ens anirà millor per continuar treballant com ho fèiem», conclou el portaveu del comitè. La qüestió de les DPO de l’exercici 2017 que no es van pagar està encara pendent.

tracking